Categorie├źn

Service

Zaterdag: klusdag op Park Kethel

Zaterdag: klusdag op Park Kethel
Nieuws

Zaterdag: klusdag op Park Kethel

  • Redactie
  • 29-03-2023
  • Nieuws
Zaterdag: klusdag op Park Kethel

Park Kethel heeft wel wat onderhoud nodig; foto: Vrienden van Park Kethel


SCHIEDAM - Twaalf wijkbewoners hebben al toegezegd: aanstaande zaterdag gaan ze aan de slag in Park Kethel. Dat verdient wat aandacht.

De Vrienden van Park Kethel zijn de initiatiefnemers voor de klusdag. Onlangs bespraken de vrienden het beheerplan-in-ontwerp voor het park, net buiten de bebouwde kom van het oude dorp, richting Kerkbuurt. Dat was aanleiding om te besluiten aan de slag te gaan, zo meldt een van de initiatiefnemers, Hans Verlinde. 

De vrienden willen dit kleine veenweidegebied omvormen tot een tuin met planten, bloemen, bomen en eetbare gewassen die van nature groeien en bloeien in dit specifieke gebied. Zaterdag beginnen zij het handwerk.

Daarnaast willen de vrienden ook in de communicatie de positie van Park Kethel verstevigen. "We zijn samen met de afdeling Kethel van de Historische Vereniging Schiedam en de Midden-Delflandvereniging aan het werk om extra informatiebordjes te plaatsen bij en over bijzondere elementen in het Park Kethel", zo meldt Verlinde. "Dit om de verbinding te leggen tussen het park en het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland."

Verder werken de vrienden aan een website en een facebookpagina om meer mensen te interesseren voor bezienswaardigheden, wetenswaardigheden en evenementen in Park Kethel en de activiteiten van de Vrienden van Park Kethel. "Rond half april verspreiden we hiervoor ook een flyer in de wijken die rondom Park Kethel liggen."

Ieder die wil kan zaterdag vanaf half tien - verzamelen in het NME aan de Harreweg - de handen uit de mouwen steken. Voor de materialen wordt gezorgd; handig is wel zelf kaplaarzen en werkhandschoenen mee te nemen.