Categorieën

Service

Ping Properties verlengt financiering Passage

Ping Properties verlengt financiering Passage
Winkelen

Ping Properties verlengt financiering Passage

  • Redactie
  • 21-04-2023
  • Winkelen
Ping Properties verlengt financiering Passage

Foto: archief


SCHIEDAM - Ping Properties heeft de financiering verlengd met de bank NIBC voor winkelcentrum Passage.

"Deze verlenging stelt Ping Properties in staat haar assetmanagement strategie voort te zetten", zo laat de belegger in en exploitant van winkelcentra (waaronder dus de Passage), kantoorgebouwen en ander vastgoed weten.

Interessant is wat het bedrijf in deze kennisgeving stelt over het uitbaten van winkelcentra en over Schiedam. Ping Properties stelt te geloven in zijn strategie 'met een sterke huurdersmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten'. "Het concentreren van een completer aanbod voor dagelijkse aankopen en het toevoegen van sterke ketenbedrijven gefocust op aanvullend aanbod, local heroes en maatschappelijke voorzieningen, zal leiden tot een betere prestatie van een winkelcentrum." Ping Properties zegt 'een aanzienlijke groeipotentie' te voorzien voor de Passage.

De vastgoedonderneming stelt dat Schiedam 'een exponentiële groei' ondergaat. "De komende jaren komen er duizenden woningen in verschillende segmenten bij. Er worden grote investeringen door gemeente en rijksoverheid gedaan om de leefbaarheid nog aantrekkelijker te maken. Momenteel heeft Schiedam ongeveer 79.000 inwoners, met een gemiddelde jaarlijkse bevolkingsgroei van circa zestien procent in de komende tien jaar, waarmee het aantal inwoners naar ongeveer 91.500 zal stijgen."

Over de Passage zegt Ping dat het wekelijks 62.700 bezoekers trekt, 'met Hema, Action, Bristol, H&M en Nelson als top-5 huurders'. In Schiedams meest centrale winkelcentrum zijn circa 68 winkels gevestigd.