Categorie├źn

Service

Politie op zoek naar info over dode in koffer Thorbeckesingel

Politie op zoek naar info over dode in koffer Thorbeckesingel
Nieuws

Politie op zoek naar info over dode in koffer Thorbeckesingel

  • Redactie
  • 10-01-2018
  • Nieuws
Politie op zoek naar info over dode in koffer Thorbeckesingel

Het gezicht van het slachtoffer zoals de politie dat reconstrueerde; beeld: politie

SCHIEDAM - Een vrouw die in 2005 dood werd gevonden in het water van de Thorbeckesingel in Schiedam is een van de 52 onopgeloste zaken op de 'coldcase-kalender' die de  politie heeft gepresenteerd. De politie wil met de kalender vastgelopen onderzoeken naar moorden en verdwijningen vlottrekken.

"De politie lost verreweg de meeste moorden in Nederland op. Maar helaas lukt het niet altijd een onderzoek tot een goed einde te brengen", zo stelt de hermandad. "Vooral voor de nabestaanden van de slachtoffers is dat een hard gelag. Zij worstelen met de vraag wie hun geliefde heeft omgebracht en waarom."

Coldcaseteams van de politie proberen antwoord te vinden op die vragen en te zorgen dat recht wordt gedaan. "Cruciaal bij de oplossing van cold cases blijkt keer op keer de hulp van het publiek, van getuigen", aldus de politie. Zij roept daarom ieder op kennis te nemen van het overzicht met onopgeloste dodelijke zaken en contact te nemen (T: 0800-6070) indien iemand denkt informatie te hebben.

Op 12 oktober 2015 was er een gruwelijke vondst in de Thorbeckesingel, vlakbij de Doctor Kuyperlaan. In een koffer werd daarin het stoffelijk overschot gevonden van een onbekende jonge vrouw. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht.

De koffer lag vermoedelijk al twee weken in het water toen deze werd gevonden. Er werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de identiteit van het slachtoffer, maar het is nog steeds onbekend wie de jonge vrouw is. Ze was jong, tussen de 16-22 jaar oud, circa 1.64 meter lang en woog zestig kilo. Het slachtoffer had donkerblond tot bruin haar en droeg een blauwe joggingbroek en een rood shirt.

In 2017 werd met de nieuwste technieken een digitale gezichtsreconstructie gemaakt. De politie wil erg graag weten wie deze jonge vrouw is en hoe ze aan haar einde kwam.