Categorieën

Service

Politie toont beelden van bommenleggers Boterstraat

Politie toont beelden van bommenleggers Boterstraat
Nieuws

Politie toont beelden van bommenleggers Boterstraat

  • Redactie
  • 12-01-2024
  • Nieuws


SCHIEDAM - De politie heeft in samenwerking met RTV Rijnmond beelden verspreid van twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de explosie in de Boterstraat in de nacht van 17 op 18 oktober. 

Hun signalement werd in het tv-programma Bureau Rijnmond verspreid: het gaat om twee (jonge) mannen, beiden slank. De ene is volgens de politie ‘licht getint’. “Hij draagt donkere bovenkleding met capuchon. Ter hoogte van de linkermouw zit een embleem. Verder heeft de man een donkere of groene strakke broek en zwarte schoenen aan. Hij heeft een rode plastic tas in zijn hand.”

De andere verdachte draagt volgens de politie ‘een donker gewatteerde jas met capuchon’. Daarop het opschrift ‘In Gold We Trust’. “Op zijn donkere strakke broek zijn twee lichte strepen zichtbaar. Bovendien draagt hij zwarte sportschoenen met witte details en een blauwe plastic tas.”

Een 68-jarige bewoner van de Boterstraat raakte door de explosie - door de politie getypeerd als ‘een zware bomaanslag’ gewond en moest naar het ziekenhuis. De brand die uitbreekt kan snel door de brandweer worden geblust. De schade aan het pand en naburige woningen is ‘aanzienlijk’.

De politie meldt dat de twee verdachten, die kwamen vanaf de Broersvest, wegrenden via ‘de Kreupelstraat, de Herenstraat en vervolgens de Grote Markt’. Een van de twee blijft op de hoek van de Kreupelstraat wachten om het effect van zijn actie te zien, mogelijk filmt hij het met een telefoon.

De politie vraagt mensen die denken over informatie in deze te beschikken, contact op te nemen. Dat kan via T: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem, T: 0800-7000.