Categorieën

Service

Politie zoekt man die pint met onderschepte pas

Politie zoekt man die pint met onderschepte pas
Nieuws

Politie zoekt man die pint met onderschepte pas

  • Redactie
  • 24-11-2015
  • Nieuws
Politie zoekt man die pint met onderschepte pas

Foto's: politie

SCHIEDAM /  DEN HAAG - Afgelopen zomer heeft iemand kans gezien elf weken lang gebruik te maken van een gestolen bankpas. Deze diende voor de rekening van een 88-jarige hulpbehoevende mevrouw uit Den Haag. Ook in Schiedam is met de pas gepind.

Er zijn camerabeelden van iemand die met de bewuste pas geld opneemt. Twee foto's zijn te zien bij dit stuk.

Het slachtoffer is al wat ouder en hulpbehoevend. Iemand heeft, aldus de politie, op de één of andere manier kans gezien om een nieuwe pas voor haar aan te vragen. De pas werd opgestuurd door de bank en wat later volgde ook de pincode. Mevrouw wordt geholpen met haar bankzaken en pint ook niet meer zelf.

De brieven met de pas en de pincode zijn nooit in handen geweest van het slachtoffer of haar familie. Ze zijn onderschept voordat iemand ze zag. Ook zijn er verschillende bankafschriften onderschept, waardoor de dief of dieven kans hebben gezien om de transacties over elf weken te kunnen verspreiden, om niet op te vallen. Pas toen de vrouw rood stond op haar rekening, kwam de diefstal aan het licht.

De pas is volgens de politie gestolen uit de brievenbus of woning van de vrouw aan de Leidsestraatweg in Den Haag. Er is vervolgens geld opgenomen op verschillende locaties in Schiedam, Rotterdam en Hoogvliet. Steeds bij een ABN Amro bank en over het algemeen alleen rond middernacht. Zo kon er twee keer geld opgenomen worden. Er gold namelijk een limiet voor de maximale geldopname per dag. In het geval van de transacties met de pas van de Haagse vrouw ging het steeds om vijfhonderd euro.

Er is beeld van één van die pintransactie. Op de beelden is een man te zien die staat te pinnen. Hij doet zijn uiterste best om buiten de camera te blijven en dat lukt redelijk. Maar er zijn toch een paar momenten dat hij even te zien is, terwijl hij geld opneemt bij de pinautomaat van de ABN Amro bank aan de Middenbaan Noord in Hoogvliet. Het is niet gezegd dat de man iets te maken heeft met het onderscheppen van de pas en pincode van het slachtoffer. Ook is niet zeker dat hij de andere pintransacties heeft gedaan.

De politie vraagt mensen die deze man kennen, of die anderszins informatie hebben over de geldopnames, contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Recherche van het Haagse bureau Overbosch onderzoekt de zaak. Anoniem informatie verschaffen kan via  0800-7000. .