Categorieën

Service

Post Steigers overgenomen door branchegenoot Rojo

Post Steigers overgenomen door branchegenoot Rojo
Nieuws

Post Steigers overgenomen door branchegenoot Rojo

  • Redactie
  • 13-05-2023
  • Nieuws
Post Steigers overgenomen door branchegenoot Rojo

Ook een klus van Post: een doek van 750 vierkante meter op het Churchillplein in Rotterdam; foto: Post


SCHIEDAM - Post Steigers is overgenomen door de Delftse branchegenoot Rojo.

Daarmee houdt de Schiedamse steigerbouwer na 77 jaar op te bestaan als zelfstandig bedrijf. Daar staat tegenover dat Post deel gaat uitmaken van wat naar eigen zeggen de grootste steigerbouwer van het land is. Post, gevestigd aan de Polderweg, bood werk aan zo’n tachtig mensen, inclusief onderaannemers.

Rojo Steigerbouw heeft vestigingen in Delft en Swifterbant en nam ongeveer een jaar geleden al de bedrijven Nivo in Klundert en Mol Lifting (aanbieder van bouwliften) in Dordrecht over. Zodoende bestaat het bedrijf nu uit ongeveer 415 medewerkers die samen een jaaromzet van ruim 54 miljoen euro boeken.

Sinds twee jaar heeft de Amsterdamse investeerder 365 Capital een meerderheidsbelang in Rojo. Andere eigenaren zijn enkele managers. Directeur Mario Post van Post Steigers wordt ook mede-aandeelhouder.

Tot de klanten behoren naast multinationals als Tata Steel, ExxonMobil en Heerema ook kleine bedrijven en particulieren. Post had met name dit specialisme, van het aanbieden van steigers bij inspecties,  onderhoud en renovatiewerk. In totaal kan het fusiebedrijf beschikken over bijna een miljoen vierkante meter steigermateriaal en driehonderd bouwliften. 

Mario Post ziet de overname als een logische stap in de huidige ontwikkeling van de markt. “We zijn ervan overtuigd dat deze acquisitie zal helpen om onze ambities te realiseren en onze marktpositie te versterken”, zegt hij in een persbericht.