Categorieën

Service

Procedure vierde coffeeshop overnieuw

Procedure vierde coffeeshop overnieuw
Nieuws

Procedure vierde coffeeshop overnieuw

  • Redactie
  • 18-10-2019
  • Nieuws
Procedure vierde coffeeshop overnieuw

Pas Op! op de Hoofdstraat, een van de drie coffeeshops in Schiedam


SCHIEDAM - Er komt een nieuwe procedure voor een vierde coffeeshop in Schiedam.

Dit melden verschillende media. Vijftien ondernemers meldden zich voor de zomer bij de gemeente Schiedam als geïnteresseerden in uitbating van een coffeeshop. Zij noemden daarbij de panden die ze op het oog hadden. Schiedam voert als beleid dat er ruimte is voor vier van dergelijke verkooppunten voor marihuana in de stad; sinds het sluiten van Fat Freddy's Cat in de Boterstraat is er een positie vacant. (Zie dit artikel).

Maar onder al die kandidaten en locaties zat geen geschikte combinatie, zo meldt burgemeester Cor Lamers de krant. "Het heeft niet tot een positieve aanwijzing geleid.'' Een belangrijk criterium waarop het gemeentebestuur de potentiële coffeeshopondernemers afwijst is hun onervarenheid. Dat geldt voor ongeveer de helft van de aanvragers. Uiteindelijk voldeed geen van de aanvragen aan alle voorwaarden, aldus Lamers.

Schiedam gaat daarom de procedure opnieuw doen. Dit keer met een locatiekaart om plaatsen aan te geven waar de coffeeshop al dan niet kan komen, om zo zorgen bij veel Schiedammers bij voorbaat weg te nemen. Verder wordt nadrukkelijk ingezet op een ervaren verkoper.

Er lopen nog twee klachten van ondernemers die bezwaar hebben gemaakt tegen de afwijzing.