Categorie├źn

Service

PvdA roept op: help de kledingbank

PvdA roept op: help de kledingbank
Nieuws

PvdA roept op: help de kledingbank

  • Redactie
  • 26-09-2021
  • Nieuws
PvdA roept op: help de kledingbank

SCHIEDAM - Help de Schiedamse kledingbank. Die oproep doet de PvdA Schiedam, met name aan 'Schiedamse ondernemers of vastgoedbezitters met een hart'.

Een hart dat slaat voor de Schiedamse Nieuwlanders die leven onder het minimum, om iets precieser te zijn. Want zij zagen de kledingbank, voor sommigen een belangrijk middel om er netjes bij te lopen zonder krom te hoeven liggen, verdwijnen. 

"Heeft u een leegstaande ruimte? Stel het ter beschikking aan de kledingbank Nieuwland", zo luidt de oproep.

Want de kledingbank zorgt ervoor dat 'iedereen in Nieuwland' de kans krijgt om zich goed te kleden. "Daarnaast is het belangrijk dat kinderen met behoorlijke en passende kleding en schoenen naar school kunnen, waardoor er niet bij voorbaat al een achterstand of ongewenste uitzondering ontstaat. Bovendien creëert het maken van een keuze, zelfs al is het uit rekken en schappen met zorgvuldig behandelde herbruikbare kleding, het gevoel van menszijn. Vreugde om iets nieuws te hebben."

Snelle actie is geboden, want de kledingbank sloot afgelopen week de deuren. "Als u vlug reageert dan kan de kledingbank Nieuwland een doorstart maken. Ze is eigenlijk onmisbaar. Bovendien zijn we dan met z’n allen heel milieubewust bezig. Twee vliegen in één klap dus. Met een zeer nabije toekomst waarin er sterk stijgende energiekosten worden gesignaleerd, is het dubbel zo belangrijk dat mensen over warme kleding kunnen beschikken."