Categorieën

Service

"Wij zijn essentieel genoeg om open te gaan"

"Wij zijn essentieel genoeg om open te gaan"
Winkelen

"Wij zijn essentieel genoeg om open te gaan"

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 13-01-2022
  • Winkelen
"Wij zijn essentieel genoeg om open te gaan"

SCHIEDAM - Steeds meer winkeliers, horecabedrijven en andere ondernemers in Schiedam tonen op hun sociale media deze afbeelding om te protesteren tegen een voortzetting van de Coronalockdown. Er wordt een poster van gemaakt. Die is vrijdag klaar en zal op de ramen van winkels worden gehangen, zo kondigt Maurice Haverkamp, voorzitter van Stichting Centrummanagement Schiedam en eigenaar van Stripes Jeansstore op de Hoogstraat aan.

"Er waren afgelopen week wat vragen vanuit collega's of er ondernemers waren die als protest open zouden willen gaan en wat Centrummanagement daarin kan betekenen", zo laat Haverkamp weten. "Als Centrummanagement hebben wij gezegd dat we dit niet willen en kunnen faciliteren en promoten maar dat we wel aan een statement willen werken. Dat is deze post geworden. Vrijdag komt er een fysieke poster die we op de ramen van onze winkels gaan hangen. Ik heb met mijn netwerk deze actie stadsbreed uitgerold en dat is door alle collega-voorzitters direct omarmd. Dit alles om het statement te versterken."

Een ander initiatief steunt de voorzitter van de centrumwinkeliers ook van harte. "Larissa van Interieur Le Marché heeft het idee geopperd om een protestfoto te maken met zoveel mogelijk ondernemers van de retail, horeca en cultuur bij elkaar op de Grote Markt met daaraan gekoppeld een persbericht. We hopen natuurlijk dat dit laatste niet door hoeft te gaan, omdat we vrijdag te horen krijgen dat we onze winkels weer mogen openen."