Categorie├źn

Service

Ray Fuego op vrijdag 27 mei in De Kroepoekfabriek

Ray Fuego op vrijdag 27 mei in De Kroepoekfabriek
Uit

Ray Fuego op vrijdag 27 mei in De Kroepoekfabriek

  • Advertorial
  • 20-05-2022
  • Uit
Ray Fuego op vrijdag 27 mei in De Kroepoekfabriek

De frontman van het Amsterdamse collectief SMIB gooide de afgelopen jaren zowel solo als in groepsverband als hoge ogen; foto: Nick van Tiem


VLAARDINGEN - Vrijdag 27 mei speelt rapper Ray Fuego in De Kroepoekfabriek.

De frontman van het Amsterdamse collectief SMIB gooide de afgelopen jaren zowel solo als in groepsverband als hoge ogen. Live scoorde hij successen met optreden op festivals als Lowlands en WOOHAH! Maar met studioalbum ‘Zwart’ (2018) won hij de 3voor12 album van het jaar award. De in 1996 geboren Ray Fuego (Rayvel Pieternella) begon al vroeg met het schrijven van teksten over actualiteiten, misstanden en gebeurtenissen. Na diverse projecten ontstond vervolgens het collectief SMIB. Ze brachten onder andere de albums Bummy Boy, Mubby Yobs 2.0 uit en volgde later het solowerk. Al in de diverse groepen liet Fuego zien dat zijn mentaliteit en muziek bol staan van activistische neigen en een keiharde Do It Yourself (DIY) mentaliteit. Met elke release werden de successen en optredens steeds groter. Zo volgde er door de jaren heen concerten in Paradiso en shows op Nederlands grootste festivals als Lowlands, WOOHAH! en Appelsap. Niet alleen op het gebied van live-optredens ging het voor de wind.

‘Zwart’ (2018) werd door 3voor12 verkozen tot album van het jaar. Fast forward naar 2022: na een Coronaperiode zonder optredens is nu zijn nieuwste werk ‘OPEN, BLOOT ‘N PARANOÏDE’ uit. Met dit nieuwste materiaal is het weer tijd om het podium op te gaan. Het blijkt een plaat die ook in de pers kan rekenen op lof. Rays voorkomen is de belichaming van zijn geluid: rauw, veelzijdig, roekeloos, ruig maar zeker ook stijlvol. Al met al genoeg ingrediënten voor een harde avond hiphop.

Ray Fuego
Vrijdag 27 mei
Open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op I: www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2 A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →