Categorieën

Service

Recovery Divers bezorgen Jordy zijn telefoon terug

Recovery Divers bezorgen Jordy zijn telefoon terug
Nieuws

Recovery Divers bezorgen Jordy zijn telefoon terug

  • Redactie
  • 08-12-2023
  • Nieuws
Recovery Divers bezorgen Jordy zijn telefoon terug

Foto: Recovery Divers


INGEZONDEN - Het is woensdagmiddag als de Recovery Divers een telefoontje krijgen van Jordy: "Jullie kunnen toch telefoons opduiken?'' Ja, dat kunnen we zeker! De uit Schiedam afkomstige Jordy vertelt dat hij een paar dagen geleden romantisch aan het wandelen was in de (natte) sneeuw in de Vlaardingse Broekpolder met zijn vriendin. Hij wilde zich een beetje uitsloven terwijl hij een sloot overstak. Tijdens een draai hoorde hij een plons. Dat was zijn telefoon, die uit zijn nog open jaszak viel.

Het scherm is nog een paar seconden aan en dooft dan. Hij gaat plat op zijn buik liggen en voelt met zijn arm, het is te diep! Het is al laat op de avond en hij besluit om niet het water in te gaan. De volgende dag komen ze terug en proberen de telefoon terug te vinden. De vriendin van Jordy stapt het water in (bikkel), want Jordy vindt het te koud. Al snel komt de vriendin van Jordy er achter dat het water echt heel koud is, zij is zo verstandig om eruit te gaan. Zijn vriendin probeert het ook nog met een schepnet, helaas zonder resultaat.

Donderdag gaan de Recovery Divers naar de Broekpolder, een plek in Vlaardingen waar ze nog niet eerder gedoken hebben. Om twee uur 's middags staan zij op de afgesproken plek. Jordy is er ook al. We lopen met zijn drieën (Jordy, duiker en kantwacht) naar de plek waar de telefoon is verloren. Het is er ongeveer een meter diep. Wel of geen duikfles?

Omdat het een stukje lopen is besluiten ze om bij de auto alvast het droogpak aan te trekken. De duikfles en set gaan mee in de koffer naar de sloot, maar eerst proberen ze het zonder!

Eenmaal terug bij de sloot gaan de handschoenen aan en wordt de metaaldetector aangezet. Grote kans dat ook deze telefoon weer wordt gevonden. Er ligt weinig rotzooi in de sloot, de bodem is hard en er is een concrete locatie. Na één slag met de metaaldetector is er al een mooi signaal, dat is een blikje of de telefoon van Jordy! Enkele seconden kan de duiker de telefoonm paskken zonder verder onder water te gaan. Hebbes! "Als de duiker zich omdraait met de telefoon in zijn handen staat Jordy met grote ogen: "Dat is wel heel snel!'', roept hij, "Ik wilde net een foto maken.'' Die foto kan dus op de kant worden gemaakt. De Recovery Divers hebben weer iemand blij gemaakt.