Categorie├źn

Service

Richard en Alex ruilen Schiedams huis voor 't Gooi

Richard en Alex ruilen Schiedams huis voor 't Gooi
Nieuws

Richard en Alex ruilen Schiedams huis voor 't Gooi

  • Redactie
  • 30-03-2023
  • Nieuws

SCHIEDAM - Richard Sauerbier en zijn zoon Alex zijn de volgende Schiedammers die hun opwachting maken op de Nederlandse tv. Zij deden mee aan het programma 'Steenrijk, Straatarm' op SBS6 en leefden een week lang als steenrijken.

Sauerbier is bekend van de radioprogramma's die hij dagelijks maakt, zijn duivenhobby en zijn inzet als vrijwilliger op verschillende plekken in de stad. Zijn zeventienjarige zoon Alex maakt zich zorgen over de geldzorgen die zijn vader maakt en honkbalt graag. Ze leven, zo bleek in het programma, van tachtig euro per week.

In de week dat het programma werd opgenomen verbleven de Schiedammers in het huis van Sinclair Simons en Patrick Mulder in Het Gooi. Ze kregen tweeduizend euro 'zakgeld' te besteden, en dat staken ze onder meer in honkbalspullen en een goede winterjas. De twee evenementenorganisatoren van Buro Nsign woonden een week in het huis van de Sauerbiers in Schiedam-Oost. Ze vonden het daar 'hysterisch'. 

De week woningruil en de tv-opnames hadden nog een meer dan prettige bijwerking voor de Sauerbiers: hun tijdelijke huisbewaarders besloten hen ook toen de camera's waren ingepakt, de wind een beetje in de zeilen te geven door een regelmatige financiële bijdrage, zo maakt SBS bekend.

Op sociale media reageren overigens mensen die de Sauerbiers kennen met meer dan kritische geluiden over met name pa.

Tv-makers komen graag in Schiedam, niet altijd omdat het leven hier zo geweldig is. Onlangs kwam ook de opnameploeg van Radar naar Schiedam, zie hier.