Categorie├źn

Service

Rob Zonneveld stopt na 45 jaar actieve dienst bij brandweer

Rob Zonneveld stopt na 45 jaar actieve dienst bij brandweer
112

Rob Zonneveld stopt na 45 jaar actieve dienst bij brandweer

  • Redactie/Flashphoto
  • 02-03-2023
  • 112
Rob Zonneveld stopt na 45 jaar actieve dienst bij brandweer

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - Dat zijn carrières die schaarser en schaarser worden: 45 jaar bij de baas. Brandweerman Rob Zonneveld deed het; vandaag zwaaide hij na al die jaren af.

Op 1 maart 1978 begon Zonneveld als vrijwilliger bij de brandweer in Schiedam. Inmiddels is hij er dus al 45 jaar, een mijlpaal die sowieso maar weinig brandweermannen halen. In die jaren maakte hij heel wat incidenten mee; eerst binnen Brandweer Schiedam, later in naam van Brandweer Waterweg en inmiddels bij de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Maar natuurlijk steeds in feite bij dezelfde baas. Het is niet voor niets dat de Schiedammer uren kan verhalen over zijn belevenissen, en hij doet dat lang en graag.

Rob Zonneveld hangt nu zijn (uitruk)jas aan de wilgen. Hij zal stoppen als repressief brandweerman in de regio. Wel gaat hij nog vrolijk verder als oefenleider bij het vrijwillig gedeelte. 

Pascal Kerklaan (oefencoördinator en bevelvoerder bij het vrijwillig gedeelte in Schiedam): "Ik zit hier bijna 23 jaar en er zijn maar weinig donderdagen geweest dat Rob niet aanwezig was. Iedere donderdag wordt er geoefend, om onze kwaliteiten op pijl te houden."

Zonneveld is begonnen als manschap en later is hij ook chauffeur geworden van de tankautospuit, ladderwagen, het hulpverleningsvoertuig en tot op de dag van vandaag nog op het haakarmvoertuig. Alweer enkele jaren geleden is Zonneveld toegetreden tot de oefenleiding. Buiten het plannen van de oefeningen houdt hij ook de registratie bij. "Ik hoop dat ik nog lang van Rob kan profiteren als oefenleider", aldus Kerklaan.

In 2018 werd Zonneveld voor zijn inzet 'in naam der koning' onderscheiden, zie hier.