Categorieën

Service

Rotary Schiedam de Veste keert terug op oude locatie

Rotary Schiedam de Veste keert terug op oude locatie
Uit

Rotary Schiedam de Veste keert terug op oude locatie

  • Kor Kegel
  • 05-04-2023
  • Uit
Rotary Schiedam de Veste keert terug op oude locatie

Andrea Vollebregt overhandigt het Rotary International-schildje aan Marnix Benschop, eigenaar en chef-kok van Brasserie De Eenling; foto: Rotary Schiedam de Veste


SCHIEDAM – Met een internationaal schildje voor chef-kok Marnix Benschop laat Rotaryclub Schiedam de Veste zien dat Brasserie De Eenling de vaste vergader- en eetlocatie is van deze serviceclub. Deze week keerden de Rotarians terug naar hun oude onderkomen op de Grote Markt 17.

Drie maanden moest Rotary Schiedam de Veste uitwijken naar Hotspot Hutspot aan de Kloosterplaats, waar Marnix Benschop ook voor ze mocht koken. Hotspot Hutspot is op maandag gesloten, maar eigenaar Rob Richters wilde de serviceclub wel onderdak verlenen.

Het uitwijken naar het voormalige Gat van Bolmers had te maken met een verbouwing van Brasserie De Eenling, waar voorheen café Van der Wal was gevestigd en daarvoor café Grote Markt van Netty Hooghuis.

“De brasserie heeft een enorme metamorfose ondergaan”, zegt Rotary-woordvoerder Chris Coppens. “De verbouwing heeft langer geduurd dan gepland was, maar het resultaat is het wachten waard geweest. Een totaal nieuwe vloer met parket. Nieuwe tafels, stoelen en banken, heel kleurrijk en uitnodigend. Er kan nu aan de bar gezeten worden en ook aan de akoestiek is gewerkt.”

Clubvoorzitter Andrea Vollebregt overhandigde eergisteren het originele Rotary International-schildje aan de eigenaar van De Eenling. Het schildje geeft aan dat het de vaste locatie is van deze Rotaryclub.

De verbouwing was maandag nog niet helemaal afgerond. Vrijdagmiddag is de heropening voor ieder die lekker wil eten. De keuken onderscheidt zich door gebruikmaking van seizoensgebonden ingrediënten voor een Frans geöriënteerd verrassingsmenu met bijpassende wijnen. Daarnaast is er een uitgebreide lunch- en dinerkaart met vlees-, vis- en vegetarische gerechten.

Rotaryclub Schiedam de Veste heeft 33 leden. Zij komen op maandagavond om de twee weken voor een vergadering bij elkaar onder het genot van een maaltijd.