Categorieën

Service

Rotterdamse kringloopwinkels naar Het Goed

Rotterdamse kringloopwinkels naar Het Goed
Wonen

Rotterdamse kringloopwinkels naar Het Goed

  • Redactie
  • 12-02-2020
  • Wonen
Rotterdamse kringloopwinkels naar Het Goed

Foto: Het Goed


ROTTERDAM - Het Goed neemt de vier Piekfijnwinkels van de gemeente Rotterdam over, zo meldt Afval Online.

De landelijke keten van kringloopwinkels en Rotterdam tekenden vorige week een contract voor de overname. Tot 1 september worden de winkels gefaseerd overgenomen en 'omgebouwd'.

De gemeente Rotterdam geeft aan dat de overname een noodzakelijke stap was, door de huidige ontwikkelingen en professionalisering op de kringloopmarkt. Gerben Wigmans (directeur Stadsbeheer): "In de zoektocht naar een geschikte marktpartij hebben wij als gemeente Rotterdam in de openbare aanbesteding een aantal belangrijke eisen gesteld: alle medewerkers behouden sowieso hun baan, de winkel blijft toegankelijk voor alle Rotterdammers – ook die met een kleine portemonnee – en er wordt ingezet op duurzaamheid en werkgelegenheid. Daarbij biedt de marktpartij ook werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt." De landelijke keten Het Goed deed het beste aanbod. Dat heeft - voor de overname - 25 winkels in het land, maar nog niet in Rotterdam. In Schiedam is Het Goed gevestigd aan de 's-Gravelandseweg.

De veranderingen als gevolg van de overname zullen niet meteen zichtbaar zijn voor de Rotterdammers. De huidige werknemers blijven in dienst van de gemeente en de naam Piekfijn blijft voorlopig ook nog op de winkels staan. Het is wel de bedoeling dat Het Goed haar naam in Rotterdam gaat introduceren, maar dit gaat in overleg met de gemeente. Willem van Rijn, directeur Het Goed: "Achter de schermen hebben alle medewerkers van Piekfijn al kennis gemaakt met hun nieuwe collega’s en worden momenteel voorbereid op de werkwijze van Het Goed." Afspraken voor het ophalen van herbruikbare spullen worden nu al via Het Goed gemaakt.