Categorie├źn

Service

Schiedam 'hotspot' voor woningbeleggers

Schiedam 'hotspot' voor woningbeleggers
Wonen

Schiedam 'hotspot' voor woningbeleggers

  • Redactie
  • 05-11-2021
  • Wonen
Schiedam 'hotspot' voor woningbeleggers

Dit toekomstbeeld van Schieveste wordt door Vastgoedmarkt geplaatst bij het artikel over de hotspots voor beleggers rond de grote steden


SCHIEDAM - Schiedam is een van de twaalf ‘hotspots’ voor beleggers onder de randgemeenten van de vier grote steden in Nederland. Dat stelt Capital Value, adviseur in woningbeleggingen en leverancier van transactie- en taxatiediensten aan beleggers, corporaties, banken, ontwikkelaars, (semi)overheid en zorginstellingen. 

Met name de gunstige ligging tegen Rotterdam, de beschikbaarheid van transformatielocaties en de versnelling in leegwaardegroei ten opzichte van het verleden worden door de Utrechtse adviseur als succesfactoren genoemd. De leegwaarde is de beleggingswaarde van een woning in een portefeuille, als de woningen daarin een voor een worden verkocht.

Samen met Vlaardingen en Capelle aan den IJssel vormt Schiedam de top 3 van hotspots rond Rotterdam. Volgens Capital Value zijn dat de steden waar voor beleggers de beste zaken zijn te doen. In de vier grote steden heerst een flink tekort aan (betaalbare) woningen en worden door de lokale overheden en anderen maatregelen genomen die het beleggers moeilijker maken om panden op te kopen om er iets aan te verdienen.

Capital Value stelde de lijst samen op verzoek van het vakblad Vastgoedmarkt. “Demografie (bevolkingsgroei) en beschikbare mobiliteit (ligging) spelen steevast een rol”, aldus de adviseur.

Rond Amsterdam vormen Almere, Haarlem en Haarlemmermeer de top 3, rond Den Haag Rijswijk, Delft en Zoetermeer en rond Utrecht zijn dat Amersfoort, Zeist en De Bilt.

“De kansen op een succesvolle uitbreiding van een portefeuille met (bestaande) woningen liggen eerder buiten de vier grote steden dan daar binnen”, aldus Capital Value. Beleggers zoeken in toenemende mate in het spoor van gewone woningzoekers hun kansen in randgemeenten. Ook Capital Value ziet dat steeds meer beleggers ook buiten de grote steden beleggen of willen beleggen. “Dit komt onder meer doordat de prijzen buiten deze steden lager liggen dan in de G4-steden, maar voor courante producten toch gewenste huurniveaus worden behaald. Dit leidt tot een hoger aanvangsrendement. Tevens kennen alle genoemde gemeenten een hoge levensstandaard.”