Categorieën

Service

Schiedam op een na goedkoopste met hondenbelasting

Schiedam op een na goedkoopste met hondenbelasting
Nieuws

Schiedam op een na goedkoopste met hondenbelasting

  • Redactie
  • 29-01-2024
  • Nieuws
Schiedam op een na goedkoopste met hondenbelasting


SCHIEDAM - De hondenbelasting in Schiedam is de op een na laagste van Nederland.

Dat is wel afgezien de gemeenten die helemaal geen belasting op het plezier van de viervoeter vragen. En dat zijn er nogal wat. Slecht in ongeveer een derde van de gemeenten betalen inwoners belasting voor hun hond, meldt het vergelijkingsplatform Huisdierenverzekeringen. Dat zijn er om precies te zijn 121. Vorig jaar waren dat er nog zestien meer. 

De daling van de kosten van een hond is al jaren aan de gang en steeds meer gemeenten stoppen met de heffing. Ook in Schiedam is daar door verschillende fracties in de raad jarenlang voor geijverd; die inzet leidde tot een flinke beperking van de belasting dit jaar, en afschaffing volgend jaar.

De 19,91 die Schiedam dit jaar per hond vraagt aan hun baasjes, is na Tholen (18,40 euro) het laagste bedrag in Nederland. Afgelopen jaar kostte het bezit van een hond in Schiedam nog 39,20 euro. In Hendrik-Ido-Ambacht zijn hondenbezitters het duurst uit: 145,44 euro tikken zij jaarlijks per hond af.

In veel gemeenten wordt een tweede hond overigens zwaarder belast dan één enkele hond. In Nissewaard en Heerlen wordt voor de tweede hond bijna drie keer zoveel in rekening gebracht als voor de eerste. Wie twee honden heeft, betaalt het meest in de Utrechtse gemeente De Bilt, namelijk 333 euro.