Categorie├źn

Service

Schiedam ontevreden over leerlingenvervoerder Noot

Schiedam ontevreden over leerlingenvervoerder Noot
Nieuws

Schiedam ontevreden over leerlingenvervoerder Noot

  • Redactie
  • 27-10-2022
  • Nieuws
Schiedam ontevreden over leerlingenvervoerder Noot

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft leerlingenvervoerder Noot Touringcar een formele waarschuwing gegeven. Het vervoer voldoet niet aan de vereisten, zo stelt de gemeente, opdrachtgever van Noot.

Aanleiding voor die stap zijn ‘diverse meldingen’ van ouders die de afgelopen weken hun beklag deden over het vervoer van hun kinderen naar school. In een bericht aan de raad noemt het college met name de stiptheid van het vervoer, de communicatie van Noot met de ouders en scholen over vertragingen, en de moeite die het bedrijf heeft om vaste gezichten op de busjes te hebben. “Met Noot vindt twee keer per week overleg plaats om de voortgang te monitoren, welke acties er worden ondernomen om problemen op te lossen en wanneer deze worden gerealiseerd.”

De vervoerder stelt te kampen met te weinig personeel. “Hierdoor heeft de vervoerder nog niet op alle routes tijdens de spitstijden een vaste chauffeur beschikbaar.” In de afgelopen weken heeft Noot ‘stukje bij beetje’ nieuwe vaste chauffeurs in dienst genomen. Dat schijnt in gunstige zin te schelen in het aantal klachten. “Daarbij wordt wel opgemerkt dat sinds afgelopen week onder de chauffeurs een toename van ziekteverzuim en Covid-19 te zien is”, aldus de brief van B&W.

Wat de zaken wellicht niet vergemakkelijkt is het feit dat Noot gevestigd is in Ede, dus behoorlijk ver weg van Schiedam. In Den Haag, waar het bedrijf een vestiging heeft, is recent begonnen met een extra telefooncentrale. De bereikbaarheid daarvan laat volgens B&W te wensen over.

Al met al is de gemeente Schiedam als opdrachtgever nog niet tevreden met de dienstverlening van Noot. “Ondanks dat Noot actie onderneemt, heeft dit tot op heden nog niet geleid tot het volledig, tijdig en correct naleven van de kwaliteitsafspraken. Daarover wordt aan Noot een waarschuwingsbrief verzonden.”

In het hele land doen zich problemen voor met het vervoer van kinderen en jongeren naar school en instelling. Met name in Rotterdam ging vervoerder Trevvel de afgelopen weken door het slijk naar aanleiding van tekortkomingen  in het vervoer, tot grote ergernis van kinderen, ouders en onderwijzers.