Categorie├źn

Service

Schiedammer aangehouden na dood man in Lombardijen

Schiedammer aangehouden na dood man in Lombardijen
Nieuws

Schiedammer aangehouden na dood man in Lombardijen

  • Redactie
  • 05-10-2021
  • Nieuws
Schiedammer aangehouden na dood man in Lombardijen

ROTTERDAM - Een 35-jarige Schiedammer is aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van een 42-jarige Rotterdammer.

Dat maakt de politie zojuist bekend. De Rotterdammer werd vorige week dinsdag 's ochtends aangetroffen in een woning aan de Thomas A Kempisstraat in Rotterdam-Lombardijen. Hij bleek overleden. Even daarvoor had de politie een aanwijzing hiervoor gekregen van een 39-jarige gewonde man die in een berging van dezelfde portiekflat zat opgesloten. Een getuige had zijn hulpgeroep gehoord en belde 112. Deze gewonde Rotterdammer werd aangehouden en later konden ook de Schiedammer en een man en vrouw uit Rotterdam worden aangehouden. 

De arrestaties vonden plaats nadat de politie, na het aantreffen van het lichaam, een groot opsporingsonderzoek begon. De Forensische Opsporing stelde sporen veilig en er werd een buurtonderzoek uitgevoerd. De 39-jarige Rotterdammer die was opgesloten in de berging, werd diezelfde ochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Zijn rol is in onderzoek.

Op basis van het onderzoek konden later op de avond twee mannen en een vrouw worden aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, en een 35-jarige man uit Schiedam. Ook hun rol en betrokkenheid wordt onderzocht. De Schiedammer werd een dag later weer in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris heeft vrijdag 1 oktober besloten dat de 27-jarige man, de 39-jarige man en de 21-jarige vrouw veertien dagen langer vast blijven zitten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.