Categorieën

Service

OM wil Schiedammer 3,5 jaar in cel voor explosie in Dordt

OM wil Schiedammer 3,5 jaar in cel voor explosie in Dordt
Nieuws

OM wil Schiedammer 3,5 jaar in cel voor explosie in Dordt

  • Redactie
  • 28-11-2023
  • Nieuws
OM wil Schiedammer 3,5 jaar in cel voor explosie in Dordt

De woning in de Fregatstraat na de explosie; foto: politie


DORDRECHT - Drieënhalf jaar moet hij de cel in, als het aan het Openbaar Ministerie ligt. De 22-jarige Schiedammer Z. O. die ervan wordt verdacht op 23 augustus in de Dordtse Fregatstraat een explosie te hebben veroorzaakt in een woning.

De rechter in Dordrecht rekent O. aan dat hij de levens van het gezin dat door woont, in gevaar heeft gebracht. 

Na een daverende klap rond half vier 's nachts, ontstond brand die geblust moest worden door de brandweer. Er was veel schade in en om de woning. Glasscherven en ander materiaal lagen door heel de straat, een brokstuk was zelfs in een rolluik van een woning aan de overkant gedrongen. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot, zo meldt de politie. De bewoners, moeder, vader en twee kinderen, zijn buiten door hulpverleners opgevangen. 

Direct na de explosie startte de politie een omgevingsonderzoek. Toen agenten een bestuurder van een auto wilden controleren, ging die er vandoor. Na een korte achtervolging kon de toen 21-jarige Schiedammer worden aangehouden op de Kievitsweg in Ridderkerk. Er werd thuis bij O. ook een revolver met kogelpatronen aangetroffen.

Advocaat Tim Scheffer ontkent de betrokkenheid van zijn cliënt niet, maar pleit voor een lagere straf. O. zwijgt over motief of opdrachtgever voor zijn daad.

De moeder van het gezin toonde zich vandaag in de rechtszaal nog steeds woedend op O., voor het in gevaar brengen van haar 'kostbaarste bezit'. De vijftienjarige zoon van het gezin herleeft de knal nog frequent. Het herstel aan de woning is nog niet gereed; het gezin leeft tijdelijk elders maar wil in de Dordtse wijk Wielwijk terugkeren.