Categorieën

Service

Schiedammer opgepakt 'met veel drugs'

Schiedammer opgepakt 'met veel drugs'
Nieuws

Schiedammer opgepakt 'met veel drugs'

  • Redactie
  • 20-07-2020
  • Nieuws
Schiedammer opgepakt 'met veel drugs'

NIEUWKOOP - Een Schiedammer is in Nieuwkoop opgepakt voor het in bezit hebben van 'een grote hoeveelheid drugs'.

Basisteam Kaag en Braassem pakte de man op 12 juni al op; zijn arrestatie is vandaag door de politie bekendgemaakt. Op 22 mei werd in hetzelfde dorp in het Plassengebied al een man uit Hillegom aangehouden op dezelfde verdenking.

De twee worden ervan verdacht ook in drugs te hebben gehandeld en kregen daarvoor al een last onder dwangsom opgelegd. Er is geen verband tussen de zaken, aldus politieteamchef Rieke Zijlmans, die desalniettemin spreekt van gericht beleid om de drugshandel in zijn regio te bezweren. "Die accepteren wij niet. Als de politie constateert dat personen drugs bezitten en het mogelijk verkopen dan rapporteren wij dat - naast strafrechtelijke vervolging - aan de betreffende gemeente. Gemeenten en politie werken op deze manier nauw samen om drugsdealers af te schrikken en daarmee het druggebruik terug te dringen."

In de gemeente Kaag en Braassem werd eerst de 26-jarige man uit Hillegom aangehouden in zijn auto. Hij was in het bezit van 22 sealbags cocaïne, meerdere telefoons en een contant geldbedrag van een paar honderd euro. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd en wacht het vonnis in vrijheid af. Om herhaling te voorkomen is door de gemeente de last onder dwangsom opgelegd. Als de man een volgende keer weer (een handelshoeveelheid) drugs in zijn bezit heeft, legt de gemeente hem per keer een dwangsom op van vijfduizend euro, met een maximum van twintigduizend euro.

De man uit Schiedam die drie weken later werd aangehouden is 45 jaar oud. Agenten hielden de man in eerste instantie aan omdat de APK van zijn auto was verlopen. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs. Bij het doorzoeken van zijn auto troffen ze verschillende hoeveelheden hennep, cocaïne en heroïne aan. Ook had hij ruim twaalfhonderd pillen amfetamine en XTC in bezit. De verdachte zit in voorarrest in afwachting van de uitkomst van zijn strafzaak. De gemeente Nieuwkoop legt hem een last onder dwangsom op, eveneens vijfduizend euro, met een maximum van twintigduizend euro.