Categorieën

Service

Schiedammer uitgeleverd in verband met schietpartij

Schiedammer uitgeleverd in verband met schietpartij
Nieuws

Schiedammer uitgeleverd in verband met schietpartij

  • Redactie
  • 18-03-2016
  • Nieuws
Schiedammer uitgeleverd in verband met schietpartij
ROTTERDAM / SCHIEDAM - Een 44-jarige Schiedammer is deze week door Bosnië overgedragen. Dit in verband met het onderzoek naar het schietincident op de Essenburgstraat in Rotterdam, waarbj in juni vorig jaar een 27-jarige man om het leven kwam.

De man stond internationaal gesignaleerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij is al begin februari aangehouden; de rechter-commissaris heeft hem vanmiddag voor veertien dagen in bewaring gesteld.

De schietpartij vond 's nachts plaats, werd gemeld en hulpverleners waren snel ter plaatse, maar de hulp aan de gewonde man kon niet meer baten. Een rechercheteam van twintig mensen startte meteen een onderzoek, waarbij meerdere verdachten betrokken zijn. Een 41-jarige Rotterdammer zit nog vast, hij werd kort na het incident in een ziekenhuis aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost.

Het onderzoeksteam is nog op zoek naar een veertigjarige verdachte. Het College van Procureurs-Generaal heeft in januari toestemming gegeven om de identiteit van deze verdachte bekend te maken. Hij is op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Ook hij wordt ervan verdacht meerdere keren met een vuurwapen te hebben geschoten.

Uit het onderzoek blijkt dat voorafgaand aan de schietpartij mogelijk onenigheid is geweest tussen verschillende personen, onder wie het slachtoffer, in de nabijheid van een horecagelegenheid aan de Essenburgstraat. Iedereen die meer informatie heeft over deze schietpartij en/of ruzie of weet waar de op de Nationale Opsporingslijst geplaatste verdachte zich bevindt, kan bellen met de Opsporingstiplijn van de politie op 0800-6070. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-44185358.