Categorieën

Service

Schiedamse panden betrokken in grote politie-actie tegen malafide verhuurders

Schiedamse panden betrokken in grote politie-actie tegen malafide verhuurders
112

Schiedamse panden betrokken in grote politie-actie tegen malafide verhuurders

  • Redactie
  • 18-11-2020
  • 112
Schiedamse panden betrokken in grote politie-actie tegen malafide verhuurders

Foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De grote actie van de politie tegen malafide makelaars en verhuurders in de regio Rotterdam, voltrok zich vandaag ook in Schiedam.

De inval in het appartementencomplex op Over de Vesten, waarover Schiedam24 vanmorgen berichtte, was onderdeel van de actie. Zie hier.   In totaal werden er in Schiedam en Rotterdam door de politie en FIOD vijftien woningen en twee bedrijfspanden doorzocht.

Daarbij werden drie mannen aangehouden: een 23-jarige en twee 26-jarige Rotterdammers. De drie – verhuurmakelaars - worden ervan verdacht crimineel geld wit te wassen met het verhuren van (spook)woningen. 

In de betroffen woningen werden vandaag nog eens zeven mannen aangehouden. Dat gebeurde voor het bezit van cocaïne en het vermoeden van witwassen. Een van de mannen was illegaal in Nederland. In zes panden woonden andere bewoners dan officieel stonden ingeschreven bij de gemeente, wat de mogelijkheid schept anoniem in een pand te verblijven. Een van de panden werd gebruikt voor illegale prostitutie.

Er is beslag gelegd op een woning, 140.000 euro, 42 kilo cocaïne, twee auto’s, patronen, twee messen, twee zwaarden, een stiletto, twee kluizen, restanten van een hennepplantage, sieraden, horloges, designerkleding, tien designertassen.

Aan de acties vandaag werkten ruim driehonderd ambtenaren van de FIOD en de politie mee. Zij werden daarin bijgestaan door de Forensische Recherche en speurhonden van de politie en de Douane. Het strafrechtelijk onderzoek van de FIOD staat onder leiding van het Functioneel Parket en het Arrondissementsparket Rotterdam.

Volgens de politie is het belangrijk op te treden tegen illegale verhuur, omdat het vaak aan de basis ligt van criminele activiteiten, zoals ook vandaag bleek. "De criminelen doen er alles aan om buiten het zicht van de overheidsorganisaties blijven, waardoor de verhuurders onbedoeld opeens in verband kunnen worden gebracht met witwassen en drugscriminaliteit."

PS. Dit bericht was in eerste plaatsing anders gesteld.