Categorieën

Service

Schiedamse prikpost bijna klaar: lukt opporprik voor Kerst?

Schiedamse prikpost bijna klaar: lukt opporprik voor Kerst?
Gezond

Schiedamse prikpost bijna klaar: lukt opporprik voor Kerst?

  • Redactie
  • 16-12-2021
  • Gezond
Schiedamse prikpost bijna klaar: lukt opporprik voor Kerst?

De Groenoordhal was tussen 8 april en 29 september ook al de plek waar veel Schiedammers hun vaccinatie ontvingen


SCHIEDAM - Er is hoop voor Schiedammers die voor hun oppporprik tegen Corona niet te ver willen reizen: mogelijk kunnen zij nog voor Kerstmis in hun eigen stad terecht.

"De Groenoordhal wordt op 20 december door de gemeente opgeleverd en beschikbaar gesteld", zo laat een gemeentelijk woordvoerster weten. Het vaccineren kan volgens haar 'in principe direct daarna beginnen'. "Maar het is afhankelijk van de beschikbaarheid van personeel en daar gaat de GGD over."

Dezer dagen is er onder zestigplussende Schiedammers behoorlijke verontwaardiging over de vaccinatiecentra die zij geacht worden op te zoeken als zij een derde (of soms tweede) prik tegen Corona willen krijgen. Afgelopen dinsdag onderstreepte minister Hugo de Jonge het belang van deze 'booster' tegen de oprukkende Omicronvariant van het virus. Gisteren lieten Ernst Kuipers en Diederik Gommers doorschemeren dat de situatie op de IC's wel eens heel dramatisch kan worden als de variant zich ontwikkeld zoals verwacht: door de veel grotere besmettelijkheid raken worden veel meer mensen er ziek van. En ook al lijkt deze variant niet ziekmakender dan de nu heersende Deltavariant: als de aantallen maar hoog genoeg oplopen dat zijn er altijd in absolute zijn dito veel patiënten te verwachten. Naar de inschatting van de BN'ers-artsen hoogstwaarschijnlijk meer dan de ziekenhuizen kunnen dragen.

Ook lezers van Schiedam24 lieten al weten ver weg gestuurd te worden voor hun prik: zij kregen Den Haag, Hellevoetsluis of ‘s-Gravenzande voorgesteld.
Columnist Han van der Horst schreef er gisteren een stukje over op de landelijke site Joop. Hij werd nog verder gestuurd, zie hier.