Categorie├źn

Service

Schiedamse slachtoffer van babbeltruc

Schiedamse slachtoffer van babbeltruc
Nieuws

Schiedamse slachtoffer van babbeltruc

  • Ted Konings
  • 17-01-2016
  • Nieuws
Schiedamse slachtoffer van babbeltruc

SCHIEDAM - Een bewoonster van de Nieuwe Haven is gisteren slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee vrouwen maakten de dame-op-leeftijd haar bankpasjes afhandig en wisten tweeduizend euro op te nemen.

Rond vier uur gistermiddag belden twee dames die zich voorstelden als toekomstige buren, aan op de Nieuwe Haven. Zij wisten de naam van de huidige bewoner van het pand dat zij zouden gaan betrekken te noemen, hadden een welkomsttaart - bladerdeeg met spinazie - bij zich en praatten er lustig op los. Ze waren naar zeggen moeder en dochter en van Spaanse komaf. Lang werd er gekeken naar een jas, want een van de dames was coupeuse.

In de tussentijd moet de andere bezoekster de bankpasjes ontvreemd hebben. Dat bleek de bewoonster pas toen zij later op de avond door een medewerker van ING Bank werd gebeld met de vraag of het correct was dat er duizend euro was opgenomen. Dit omdat een dergelijke opname voor de dame ongebruikelijk is.

Uiteindelijk bleek er van twee rekeningen in totaal tweeduizend euro opgenomen. Dit kon gebeuren omdat de dame was gebeld met het bericht dat er twee bankpasjes waren gevonden; nieuwe konden worden aangemaakt als zij haar pincode beschikbaar stelde. Hetgeen geschiedde.

Het geld bleek opgenomen op de Goudsesingel in Rotterdam. De familie van de Schiedamse vermoedt dat het gaat om eenzelfde bende als die vorig jaar werd veroordeeld wegens het aftroggelen van geld aan oudere mensen door middel van babbeltrucs. Zij is zeer bezorgd over mogelijke consequenties in de toekomst en wil anderen graag waarschuwen voor de oplichtsters.