Categorieën

Service

Schiedamse zet politie op spoor oplichters

Schiedamse zet politie op spoor oplichters
Nieuws

Schiedamse zet politie op spoor oplichters

  • Redactie
  • 23-10-2020
  • Nieuws

SCHIEDAM - Doortastend optreden van een Schiedamse zette de politie op het spoor van oplichters die gebruikmaakten van de 'Vriend-in-noodtruc'. Bureau RIjnmond vertelde er gisteren over.

Schiedam24 berichtte er ook van de week over: oplichters sturen een bericht via Whats App, zich voordoend als familie, vaak kinderen. "Ik heb een nieuwe telefoon en ik heb geld nodig." Of je even over wilt maken. Als het in deze bewoordingen zou worden gespeeld zouden weinig mensen erin trappen, maar oplichters zijn veel gehaaider en hebben zich vaak in de persoon die ze willen bestelen verdiept, waardoor het contact reëeĺ lijkt op dat met de persoon voor wie zij zich voordoen.

In het geval van de Schiedamse was dat niet het geval: de vrouw kreeg een bericht van 'haar zoon', terwijl zij geen kinderen heeft 'die over een mobiele telefoon beschikken', aldus de politie. Zij speelde het spel echter mee en kreeg een rekeningnummer om geld naar over te maken. Dat nummer geeft ze door aan de politie en die kan het koppelen aan andere fraude-gevallen.

Er wordt van die rekening - blijkbaar waren andere mensen wel in de oplichting getrapt - gepind op twee plaatsen in Amsterdam. Bureau Rijnmond laat beelden van de pinners zien, in het filmpje op You Tube dat ook hierboven te zien is. De politie vraagt ieder die een idee heeft wie de oplichters zijn contact te nemen via T: 0800-6070 of anoniem via T: 0800-7000.