Categorieën

Service

Schutter gezocht in afpersingszaak Schiedamse zakenman

Schutter gezocht in afpersingszaak Schiedamse zakenman
Nieuws

Schutter gezocht in afpersingszaak Schiedamse zakenman

  • Redactie
  • 01-11-2022
  • Nieuws

SCHIEDAM - De politie is op zoek naar mensen die meer weten over een schutter op een appartement aan het Zwaanshals in Rotterdam. Of van een afpersingszaak waarbij een Schiedamse zakenman betrokken is.

De schutter sloeg toe in de nacht van zondag 18 op maandag 19 september. Even na een uur 's nachts wist hij binnen te dringen in het appartementengebouw en daar op een woning op de derde verdieping te schieten. Daar wonen een vrouw met drie jonge kinderen, maar het gezin was die nacht niet thuis.

In het programma Opsporing Verzocht op NPO1 werden zojuist beelden getoond van de schutter en hoe hij te werk ging. In het programma was ook een zwarte auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf te zien die mogelijk als vluchtauto diende. Maar de mogelijkheid bestaat ook dat de inzittenden getuigen zijn, omdat ze ongeveer tegelijk het Zwaanhals en de Ruivendwarsstraat doorgingen.

De Schiedamse zakenman komt in beeld als de ex van de vrouw op het Zwaanhals. Politiewoordvoerster Lillian van Duijvenbode: "Wat er precies speelt weten we niet, maar we weten wel dat het gaat om een afpersing. Van een Schiedamse zakenman die internationaal handelt." De politie vermoedt dat het schieten op de woning dient om druk op de ketel te zetten. "We gaan ervanuit dat de schutter handelde in opdracht van iemand anders", aldus Van Duijvenbode. "We willen dat dit zo snel mogelijk stopt, niet alleen voor de direct betrokkenen maar bijvoorbeeld ook voor de andere bewoners van dit appartementencomplex."

De verdachte heeft een donkergetinte huidskleur, een normaal tot slank postuur, droeg een grijze/zwarte muts, een zwarte trainingsbroek met een rode streep aan binnen- en buitenkant op de pijpen en een donker gewatteerde jas. Hij liep op sportschoenen met opvallend brede witte zolen. Opvallend genoeg droeg hij geen handschoenen.

Mensen die meer informatie denken te hebben wordt gevraagd contact te nemen met de politie via een van de volgende nummers:
Politie Opsporingstiplijn, T: 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem, t: 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen, T: 088 - 661 77 34