Categorieën

Service

Scouts blij met statiegelddonatie door AH-klanten

Scouts blij met statiegelddonatie door AH-klanten
Winkelen

Scouts blij met statiegelddonatie door AH-klanten

  • Redactie
  • 30-10-2022
  • Winkelen
Scouts blij met statiegelddonatie door AH-klanten

Kassière Terry Diefenback overhandigt een cheque aan de drie scouts; foto: Richard Spruit


SCHIEDAM – Scouting Tono-groep is in de nopjes met de financiële steun die het ontving van klanten van AH Hof van Spaland. Deze maand was de scoutinggroep de gelukkige ontvanger van de opbrengst aan statiegeld die klanten wilden weggeven. Het leverde € 555,45 op voor de kas.

Drie scouts van de Tono-groep kwamen naar de Albert Heijn om de donatie in ontvangst te nemen. Bever Felix, welp Svea en scout Storm ontvingen de cheque uit handen van kassière Terry Diefenbach.

“Dit is dus echt een donatie van de klanten van deze Albert Heijn”, zo legt Bas Sikking uit. Hij is manager van de supermarkt. “Elke maand hebben we een ander goed doel, en klanten kunnen zelf kiezen of ze hun statiegeldbon achter willen laten. Dit is een van de manieren waarop wij als supermarkt graag betrokken blijven bij de gemeenschap om ons heen. Het bedrag is deze keer best hoog, dus blijkbaar vinden onze klanten dit een sympathiek doel.”

De negenjarige Svea is een van de drie scouts die de cheque trots in ontvangst namen. Het meisje is sinds haar zesde lid van de Scouting Tono-groep en is erg blij met de cheque: “Het is aardig van de klanten van AH dat ze dit hebben gespaard voor ons.” Ze weet nog niet helemaal waar het geld aan besteed zal worden. Mogelijk aan nieuwe tenten die door de sterke groei in het aantal leden bij de Scouting Tono-groep nodig zijn. Of anders wordt het gespaard voor nieuwe huisvesting nu het gebouw van de scouting enkele jaren geleden is afgebrand en de groep tijdelijk is ondergebracht in Boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel.