Categorieën

Service

Scyedam sluit seizoen af met ruime overwinning

Scyedam sluit seizoen af met ruime overwinning
Sport

Scyedam sluit seizoen af met ruime overwinning

  • Redactie
  • 26-11-2023
  • Sport
Scyedam sluit seizoen af met ruime overwinning


TAFELTENNIS - Scyedam boekte gisteren tegen Sittard de grootste overwinning van het seizoen. Het werd 11-2.

In de eerste wedstrijd boekte Thomas Baart een regelmatige 3-0 overwinning op Michel Sijstermans.
 Gabriele Vicario had het lastig tegen Sam Geuskens. Hij won nog wel de eerste game, maar de volgende drie games gingen naar Geuskens.
 Ook Edwin ten Hoope had het erg lastig. Tegen Sander Gelderman kwam hij dan ook niet verder dan eenmaal gamewinst.


Voor het eerst kwam Martijn van der Heide dit seizoen in actie. Tegen Andy Snijders leverde dat, ondanks eenmaal gameverlies, een ruime overwinning op.
 Hetzelfde spelbeeld in de wedstrijd van Thomas Baart tegen Sam Geuskens: een game verloren, maar toch een ruime overwinning.
 Het wordt eentonig, maar Gabriele Vicario verloor de eerste game van Michel Sijstermans. De volgende games gingen echter zeer ruim naar Vicario.


In de wedstrijd tegen Andy Snijders kwam Edwin ten Hoope op een 2-0 voorsprong in games, de derde game ging naar Snijders, maar met een zeer ruime marge won Ten Hoope de vierde game.
 In de wedstrijd van Martijn van der Heide en Sander Gelderman waren de spelers erg aan elkaar gewaagd. Met minimaal verschil gingen de eerste vier games naar beide spelers, waardoor een beslissende vijfde game noodzakelijk was. Daarin leek Gelderman op 4-7 de winst onder handbereik te hebben, maar met zeven punten op rij trok Van der Heide de partij nog naar zich toe.
 Hiermee kwam de stand bij de pauze op 6-2.

Na de onderbreking speelde ook Edwin ten Hoope de maximale vijf games tegen Sam Geuskens. In de beslissende vijfde game liep Ten Hoope snel weg en trok de partij naar zich toe. 
Thomas Baart boekte weer een regelmatige 3-0 zege, ditmaal tegen Andy Snijders. 
De wedstrijden van Gabriele Vicario tegen Sander Gelderman en Martijn van der Heide tegen Michel Sijstermans kenden eenzelfde wedstrijdverloop: winst in de eerste game, een verloren tweede game en ruime winst in de volgende games.
 In het afsluitende dubbelspel van Thomas Baart en Gabriele Vicario tegen Sander Gelderman en Sam Geuskens was alleen de eerste game spannend. Na een 10-6 voorsprong voor de thuisclub kwam het Sittardse dubbel met 10-11 nog op gamepoint. Dit werd weggewerkt, waarme de weerstand was gebroken en de eindstand op 11-2 werd bepaald.

Scyedam eindigt de competitie in de Eerste Divisie B als tweede, met zestig punten uit acht wedstrijden. Kampioen is Tempo Team 2.