Categorie├źn

Service

Servicepunt Woningverbetering op KomKids Kennisdag

Servicepunt Woningverbetering op KomKids Kennisdag
Wonen

Servicepunt Woningverbetering op KomKids Kennisdag

  • Advertentie
  • 30-11-2022
  • Wonen
Servicepunt Woningverbetering op KomKids Kennisdag

SCHIEDAM - Dit jaar was het Servicepunt Woningverbetering aanwezig op de Kennisdag van KomKids. KomKids verzorgt kinderopvang voor kinderen van nul tot twaalf jaar in Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam en Maassluis. Op deze dag konden de medewerkers diverse workshops volgen om zich verder in de ontwikkeling van kinderen te verdiepen. En daarnaast was er gelegenheid om elkaar gezellig ontmoeten. Het servicepunt was aanwezig om de medewerkers te inspireren over nut en noodzaak van energiebesparing. Iedereen kon een gratis Duurzaam Doeboek ophalen en alle vragen stellen over verduurzaming van de woning. 

Het Servicepunt Woningverbetering organiseerde  wedstrijdjes over isoleren. De plexiglas huisjes die hiervoor gebruikt worden zijn voorzien van een thermometer en een warmteschijf. Door zo goed én zo snel mogelijk het huisje te isoleren, kon de temperatuur wel oplopen tot 27 graden. Diegenen die na vier minuten de hoogste temperatuur wisten te bereiken, mochten zich winnaar noemen. Het was mooi om te zien hoe fanatiek de deelnemers het tegen elkaar opnamen om het hoogste resultaat te halen. En uitleg kregen over welke isolatiemaatregel het meest bijdroeg aan het oplopen en vasthouden van de temperatuur. 

Daarnaast waren er veel medewerkers die als Schiedamse woningeigenaren graag advies op maat wilden ontvangen voor hun eigen huis. Zij gaven zich via de website op voor een adviesgesprek. Dit gesprek vindt plaats bij de mensen thuis en maakt daardoor laagdrempelig inzichtelijk welke mogelijkheden er in eigen huis zijn. Omdat het servicepunt onafhankelijk is, zit er nooit een verkoopverhaal achter. De eigenaar beslist altijd zelf over of én hoe maatregelen uitgevoerd worden.  

Wilt u ook weten wat u nog kunt doen om uw woning  te verduurzamen, maak dan een afspraak met een van de adviseurs.

Servicepunt Woningverbetering

Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam

Meer over Servicepunt Woningverbetering →