Categorieën

Service

Besparen met gratis uitleenservice voor woningeigenaren

Besparen met gratis uitleenservice voor woningeigenaren
Wonen

Besparen met gratis uitleenservice voor woningeigenaren

  • Advertorial
  • 04-05-2023
  • Wonen
Besparen met gratis uitleenservice voor woningeigenaren

SCHIEDAM - De woning onderhouden en verduurzamen en ook nog de energierekening kunnen betalen. Er komt heel wat op u af als woningeigenaar. Het Servicepunt Woningverbetering probeert u te ondersteunen met advies, financiering en energiebesparende producten. Onze uitleenservice is beschikbaar voor iedere Schiedamse woningeigenaar. U kunt voor drie weken lang de onderstaande items lenen. Lees hieronder het interview met woningeigenaar mevrouw Hu over haar ervaring met de uitleenservice. 

Mevrouw Hu: “Ik ben me er veel bewuster van geworden"

“Voordat ik twee jaar geleden mijn huis heb verbouwd, kwam ik in aanraking met het Servicepunt Woningverbetering. Ik heb toen een adviseur van het servicepunt gevraagd om met mij mee te kijken of ik misschien nog wat aan energiebesparingen kon doen. Er is een adviseur langs geweest, die mij wat heeft verteld over de mogelijkheden en de gevolgen van bepaalde keuzes. Dat heeft me heel erg geholpen.”

Het servicepunt houdt ook, op verzoek, bedrijfspresentaties bij Schiedamse bedrijven. Dit zijn presentaties over kleine energiebesparende maatregelen. Tijdens zo’n presentatie bij het bedrijf waar Hu werkzaam is, heeft zij kennisgemaakt met de P1-meter. We vroegen haar wat zij aan de P1-meter heeft gehad, mevrouw Hu vertelt: “Ik had al een lage energierekening, maar door de P1-meter heb ik toch een nog beter inzicht gekregen in wat mijn verbruik is. Ik ben me er veel bewuster van geworden. Als ik een paar dagen van huis ben schakel ik alle apparaten uit en haal ik ook de stekkers uit het stopcontact om sluipverbruik te minimaliseren."

CO2- en vochtmeter

Woningen worden steeds beter geïsoleerd en kierdicht gemaakt met als gevolg dat de luchtkwaliteit in huis vaak slechter is dan gedacht. Het is daarom belangrijk om de luchtkwaliteit continu te meten en te zorgen voor voldoende ventilatie in huis. Met de CO2-meter weet u altijd wanneer u moet ventileren. Hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid zijn vaak het gevolg van een te hoge concentratie CO2 in de lucht. Daarnaast wordt ook het vochtpercentage weergegeven in de binnenlucht. Ook hierbij geldt dat het vochtpercentage invloed heeft op uw gezondheid. Naast deze gezondheidsrisico’s zorgt een schone lucht voor meer energie, een hogere productiviteit en een betere nachtrust.

Wattchers/P1-meter

Wilt u meer inzicht in uw elektriciteits- en gasverbruik? Dan kunt u een Wattcher of een P1-meter lenen. Een Wattcher laat zien wat uw huidige elektriciteitsverbruik is. Een P1-meter laat ook uw gasverbruik zien. Voor het kunnen installeren van een P1-meter heeft u wel een slimme meter nodig met een SMR-versie van 5.0 of hoger. Dit staat vermeld op uw meter.

Speedcomforts

Een speedcomfort is een kleine ventilator die u makkelijk onder uw radiator plaatst. Hoewel warmte stijgt, blijft veel warmte rond een radiator hangen. Door het plaatsen van een ventilator verspreidt alle warmte zich sneller en hiermee effectiever. Dit zorgt ervoor dat de capaciteit van uw radiator toeneemt, waardoor koudeval vermindert en u de radiator wat lager kunt zetten of de aanvoertemperatuur van uw cv-ketel kunt verlagen. Aangezien de ventilatoren geluid produceren en bewoners zich hieraan kunnen storen, bieden wij deze ventilatoren aan voor een testperiode. Mochten de ventilatoren bevallen dan kunt u ze met een gerust gevoel zelf aanschaffen.

Waterzijdige inregelsets voor de verwarming

Waterzijdig inregelen is het in balans brengen van de cv-installatie. Het waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat elke radiator het juiste volume water krijgt en u bespaart direct fors op uw stookkosten. Bij het waterzijdig inregelen wordt de maximale doorstroomopening ingesteld. Een radiator ver van de cv-ketel moet een grotere opening hebben dan een radiator dicht bij de ketel. Wat de juiste instelling hiervoor is doet men met waterzijdig inregelen. De cv-inregelkit bevat een handboek en een aantal handige hulpmiddelen om uw cv goed in te regelen. 

Ook een item van de uitleenservice lenen? Vul dan het contactformulier in op I: www.servicepuntwoningverbetering.nl en vergeet uw telefoonnummer niet te vermelden. 

Servicepunt Woningverbetering

Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam

Meer over Servicepunt Woningverbetering →