Categorieën

Service

Servicepunt Woningverbetering vertelt alles over zonnepanelen

Servicepunt Woningverbetering vertelt alles over zonnepanelen
Wonen

Servicepunt Woningverbetering vertelt alles over zonnepanelen

  • Advertorial
  • 23-04-2024
  • Wonen
Servicepunt Woningverbetering vertelt alles over zonnepanelen


SCHIEDAM - Zijn zonnepanelen nog interessant? Het is een vraag die ook bij Schiedammers geregeld opkomt. 

Steeds meer energieleveranciers brengen extra kosten in rekening aan de eigenaren van zonnepanelen. Hierdoor twijfelen woningeigenaren steeds vaker of zonnepanelen nog wel interessant zijn. Hoewel zonnepanelen nog altijd erg interessant zijn, moet u goed letten op de volgende zaken met betrekking tot uw energieleverancier:
- Hoe hoog is de vergoeding voor het terugleveren van zonnestroom aan het net
- Zijn er extra kosten voor terugleveren van zonnestroom aan het net
- Worden er hogere vaste kosten in rekening gebracht
- Heb ik met zonnepanelen minder keuze in contracten, zoals het niet af kunnen sluiten van meerjarige contracten.

Ondanks bovengenoemde punten zijn zonnepanelen nog altijd interessant. Zeker doordat de salderingsregeling weer voor de komende vijf jaar is verlengd. Dit zorgt ervoor dat u een goede prijs ontvangt voor uw zelf opgewekte stroom. Let wel op dat u niet meer zonnestroom opwekt dan dat u aan totaal verbruik heeft. Want voor alle elektriciteit die u meer opwekt, krijgt u vaak een lagere vergoeding. Ook is de prijs van zonnepanelen door de jaren heen steeds meer gedaald, waardoor de terugverdientijd steeds korter is geworden. Enkele andere voordelen van zonnepanelen zijn:
- Waarde van uw woning stijgt
- Uw energielasten dalen 
- U draagt bij aan een schoner milieu

Stappenplan Zonnepanelen voor appartementseigenaren
Wilt u graag zonnepanelen maar bent u onderdeel van een VvE, dan kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste stappen te nemen om tot een goed resultaat te komen. Een veelvoud aan vragen komt hierbij kijken; van het eerste gesprek met de buren tot de uiteindelijke installatie van de zonnepanelen. 

Om appartementseigenaren hierin te ondersteunen heeft het Servicepunt Woningverbetering een stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan is speciaal voor appartementseigenaren die zonnepanelen willen plaatsen op een gezamenlijk dak. Hierbij onderscheiden we twee groepen:
- Appartementseigenaren die zonnepanelen willen voor individueel gebruik
- Appartementseigenaren die zonnepanelen willen voor collectief gebruik

Beide stappenplannen verschillen van elkaar omdat er met hele andere factoren rekening gehouden dient te worden. Bijvoorbeeld in het geval u zonnepanelen voor individueel gebruik op een gezamenlijk dak wilt plaatsen, dient u uiteindelijk met uw VvE een gebruikersovereenkomst op te stellen en te tekenen. Deze gebruikersovereenkomsten worden speciaal voor uw VvE en situatie opgesteld door VvE Belang. De kosten hiervan, circa € 300,- worden door het Servicepunt Woningverbetering vergoed! Dus maak snel een afspraak met een van onze adviseurs!

Gemeentelijke stimuleringslening ook voor zonnepanelen mogelijk!
In Schiedam moedigt de gemeente woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) aan om hun woning te onderhouden en te verbeteren door een lening onder gunstige voorwaarden aan te bieden. U kunt deze lening aanvragen als u bijvoorbeeld het dak wilt repareren, oude kozijnen en ramen wilt vervangen of de gevels wilt isoleren. En goed nieuws, u kunt deze lening ook gebruiken voor het installeren van zonnepanelen! Het is belangrijk dat uw huis voor 2012 is gebouwd, dat u jonger bent dan 75 jaar en niet meer dan vijf woningen bezit. Als u 75 jaar of ouder bent wanneer u de lening aanvraagt, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor de Verzilverlening van de gemeente, waarvoor andere voorwaarden gelden. Als u geïnteresseerd bent in een stimuleringslening en meer wilt weten over de mogelijkheden en voorwaarden, of als u vragen heeft over zonnepanelen, neem dan contact op met het Servicepunt Woningverbetering.


Servicepunt Woningverbetering

Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam

Meer over Servicepunt Woningverbetering →