Categorie├źn

Service

Situatie op SEH Franciscus 'druk maar te doen'

Situatie op SEH Franciscus 'druk maar te doen'
Gezond

Situatie op SEH Franciscus 'druk maar te doen'

  • Redactie
  • 01-01-2021
  • Gezond
Situatie op SEH Franciscus 'druk maar te doen'

ROTTERDAM - Het was 'druk maar te doen' op de Spoedeisende Hulp van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Er werden geen vuurwerkslachtoffers behandeld.

De verplegers en artsen verkeerde gisteren in het ongewisse wat te verwachten van oudjaarsnacht. Anticiperen op een jaarwisseling die anders was dan de voorgaande was moeilijk. Het ziekenhuis had geanticipeerd door ruimte vrij te maken en een extra medewerker in te zetten. De SEH in Schiedam ging gisteravond om negen uur dicht.

De aandacht van het team op de 'eerste hulp' in het Rotterdamse Gasthuis ging vooral uit naar 'intoxicaties', zoals een woordvoerster van het ziekenhuis meldt: mensen die meer alcohol of drugs gebruikten dan zij aankonden. Er werden tenminste zes van deze patiënten geteld. Stabilisatie van de problemen die zij ervaren is dan wat er op de Spoedeisende Hulp te doen is.

Volgens de woordvoerster van het ziekenhuis werd er vannacht 'niet meer Covid-zorg' gevraagd. En dus opmerkelijk genoeg hoefde het SEH-team zich niet druk te maken over verwondingen als gevolg van vuurwerk. De woordvoerster relativeert het totaal achterwege blijven van gewonden door te wijzen op de andere voorzieningen in de Rotterdamse regio die zorg aan vuurwerkslachtoffers leveren, met name het oogziekenhuis. Het is nog even de vraag hoe het vandaag gaat lopen, maar zeker vergeleken met de ongewisse situatie waarop werd geanticipeerd, kan geconcludeerd worden dat de jaarwisseling voor het Franciscus goed is verlopen.