Categorieën

Service

Skills voor de Klas escaperoombus gaat weer rijden

Skills voor de Klas escaperoombus gaat weer rijden
Onderwijs

Skills voor de Klas escaperoombus gaat weer rijden

  • Advertorial
  • 09-01-2023
  • Onderwijs
Skills voor de Klas escaperoombus gaat weer rijden

De campagne ‘Skills voor de Klas’ laat HAVO en VWO scholieren in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen op een laagdrempelige manier ontdekken of zij skills voor de klas hebben; foto: SIKO


SCHIEDAM - Met de campagne #skillsvoordeklas ontdekken scholieren in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis op een unieke manier of het beroep leerkracht iets voor hen is. Vanaf januari 2023 rijdt de ‘Skills voor de Klas’ bus door de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Scholieren van zes HAVO en VWO scholen ontdekken in de escaperoombus of zij skills voor de klas hebben.

Zo’n 144 teams gaan de uitdaging aan en stappen het lokaal van meester Bart binnen. Meester Bart is genomineerd voor World Best Teacher en is hard op zoek naar een geschikte vervanger. In een overdrachtsbrief staan opdrachten die zijn gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leraar zoals organiseren, begrijpend lezen, rekenen, taal en spelling. Ook sociale vaardigheden als samenwerken en luisteren komen aan bod. Als het de scholieren lukt om binnen 15 minuten alle opdrachten op te lossen en uit het klaslokaal van meester Bart te ontsnappen, kunnen zij vol trots zeggen: 'Ik heb skills voor de klas'!

De scholieren kunnen in de ‘Skills voor de klas aftertalk‘ napraten en al hun vragen stellen aan studenten van de pabo. Zij krijgen informatie over de open dagen van de Rotterdamse pabo’s en kunnen een afspraak maken voor een snuffelstage bij de basisscholen van UN1EK, Wijzer, SIKO, Primo of Islamitisch
College.

Data #SkillsvoordeKlas roadtour 2023
• 11 januari: Het Lyceum Vos, Vlaardingen
• 16 januari: Stedelijk Gymnasium, Schiedam
• 17 januari: Lentiz |Reviuslyceum, Maassluis
• 23 januari: Lyceum Schravenlant, Schiedam
• 26 januari: Lentiz | Groen van Prinstererlyceum, Vlaardingen
• 21 februari: SG Spieringshoek, Schiedam

De campagne is vanaf januari te volgen op Instagram: @skillsvoordeklas. Op de website I: alsleraar.nl is informatie te vinden over leren voor en werken in het onderwijs.

De campagne ‘Skills voor de Klas’ laat HAVO en VWO scholieren in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen op een laagdrempelige manier ontdekken of zij skills voor de klas hebben. De campagne is bedoeld om het werken in het basisonderwijs, voor de studiekeuze van scholieren onder de aandacht te brengen en hen hiervoor enthousiast te maken. De campagne is een gezamenlijk initiatief van vijf onderwijsbesturen: SIKO, Islamitisch College, Primo, UN1EK en Wijzer in samenwerking met Lentiz, SG Spieringshoek, OSVS en de pabo’s InHolland, Thomas More Hogeschool en Hogeschool Rotterdam.

SIKO

Burgemeester van Lierplein 71, Vlaardingen

Meer over SIKO →