Categorieën

Service

Solid Finance financiert transformatie kerk en pastorie

Solid Finance financiert transformatie kerk en pastorie
Nieuws

Solid Finance financiert transformatie kerk en pastorie

  • Redactie
  • 11-04-2022
  • Nieuws
Solid Finance financiert transformatie kerk en pastorie

De Heilig Hartkerk werd ontworpen door de Nederlandse architect Han Groenewegen; foto: Solid Finance


SCHIEDAM - Wanneer je de Schiedamse wijk Gorzen inrijdt, kun je niet om de Heilig Hartkerk heen. Deze bijna honderd jaar oude kerk met paraboolvormige spits torent boven de woningen uit. De kerk en naastgelegen pastorie krijgen binnenkort een nieuw bestemmingsdoel. Het bedrijf Solid Finance verstrekte in januari een overbruggingsfinanciering voor de aankoop van de Heilig Hartkerk en pastorie. 

Er is volgens Solid Finance 'nog overleg over de invulling van de pastorie en kerk'. Jos Lamper en Elbert van den Brink van Joel Investments B.V. wendden zich voor de financiering tot Solid Finance. De Heilig Hartkerk werd ontworpen door de Nederlandse architect Han Groenewegen. De rooms-katholieke parochiekerk werd gebouwd tussen 1925 en 1927, met als opvallend kenmerk de paraboolvormige spits. Lamper en Van den Brink hebben volgens Solid Finance aangegeven om 'zoveel mogelijk oorspronkelijke elementen van het gebouw in de nieuwe functie zichtbaar te houden'.

In de beginjaren was de kerk met duizend zitplaatsen drukbezocht. Later werd het aantal zitplaatsen in de kerk teruggebracht vanwege het afnemende bezoek aan de kerk. Sinds 2020 zijn er geen diensten meer in de kerk. Nu zijn de nieuwe eigenaren druk met ideeën om het pand nieuw leven in te blazen.

Zie ook dit artikel.