Categorieën

Service

Sonny Boy gratis op te halen in bibliotheek

Sonny Boy gratis op te halen in bibliotheek
Winkelen

Sonny Boy gratis op te halen in bibliotheek

  • Advertorial
  • 06-11-2023
  • Winkelen
Sonny Boy gratis op te halen in bibliotheek


SCHIEDAM – Samen een goed boek lezen. Dat is het idee achter de jaarlijkse campagnemaand 'Heel Nederland Leest', die iedere november plaatsvindt. Heel Nederland leest dit jaar Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Een prachtige liefdesgeschiedenis over twee uiteenlopende mensen, die samen geen gemakkelijk pad in het leven bewandelen. Je kunt dit boek gratis ophalen in één van de Schiedamse bibliotheeklocaties, maar wees er snel bij want op = op!

Leden en bezoekers kunnen dit jaar tijdens Heel Nederland Leest het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl gratis in de bibliotheek ophalen. In dit boek ben je getuige van de levensgeschiedenis van de negentienjarige Surinaamse student Waldemar en de veertigjarige Hollandse Rika die met vier kinderen haar streng gelovige man heeft verlaten. Samen weten ze een liefdevol en gelukkig leven op te bouwen, totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. 

Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde, discriminatie, slavernij en veerkracht vinden in moeilijke periodes. Ook voor alle eindexamenleerlingen in Schiedam is dit een goede tip, want Sonny Boy is een boek dat je voor je eindlijst mag lezen!

Het Pungelhuis voor alle groep 8-leerlingen
Alle Schiedamse basisschoolleerlingen uit groep 8 krijgen door de bibliotheek ook een gratis boek aangeboden: het Pungelhuis. Dit boek van Annet Huizing werd in 2022 bekroond met de Archeon Thea Beckmanprijs. Het is een boek over de vergeten geschiedenis van de botersmokkel in de grensdorpen met België, dat kort na de Tweede Wereldoorlog heel onschuldig begon. Hoofdpersoon Ole gaat met zijn vrienden op onderzoek uit, nadat zijn opa overlijdt. De kracht van het verhaal zit hem in de fijne personages, droge humor en originele setting.  Vlot, helder geschreven in een fijne stijl. De Schiedamse kinderen hebben zeker wat met elkaar te bespreken na het lezen van dit boek!

Sonny Boy in het theater
Volgend jaar mei brengt het theatergezelschap Solo Stories het verhaal van Rika en Waldemar naar Theater aan de Schie. Acteur Tarikh Janssen reflecteert als Sonny Boy op zijn leven en onderzoekt hoeveel van zijn ouders ook in hem is terug te vinden. Rika en Waldemar hebben hem niet kunnen zien opgroeien of beschermen voor een wereld waarin hij niet altijd welkom was. Hij gaat op zoek naar het antwoord op de vraag waarom hij toch hun ‘Sonny Boy’ was. De voorstelling kan een mooi vervolg zijn op het verhaal wanneer je het boek hebt gelezen. Daarom biedt het Theater aan de Schie een korting aan op de toegangsprijs voor de lezers van het boek! Meer informatie daarover op de speciale boekenleggers die binnenkort te vinden zijn in de bibliotheeklocaties.


Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →