Categorieën

Service

Soraya Speaking namens Schiedam naar het NK Poetry Slam

Soraya Speaking namens Schiedam naar het NK Poetry Slam
Nieuws

Soraya Speaking namens Schiedam naar het NK Poetry Slam

  • Redactie
  • 29-06-2023
  • Nieuws
Soraya Speaking namens Schiedam naar het NK Poetry Slam

Schiedammer KMR - de winnaar van afgelopen jaar - geeft de kroon symbolisch aan Soraya over; fotografie: Malou Moy

SCHIEDAM - Soraya Speaking zal Schiedam deze september vertegenwoordigen bij het NK Poetry Slam 2023! Woensdagavond won de spoken word-artiest uit Zoetermeer de finale van de Schiedamse Poetry Slam in de Bibliotheek Schiedam.

De finale van 2023 was een legendarische editie. Naast dat de namen van de finale-battle al poëzie waren - Soraya nam het in de finale op tegen Rotterdammer Serayo Semedo Moreira - was er voor het eerst in de Schiedamse Poetry Slam-geschiedenis een gelijkstand bij het stemmen tellen! In een extra ronde nam nieuwkomer Lisa Adele het daarom op tegen ervaren Schiedamse Poetryslammer Julian Harmens om te bepalen wie van hen door ging naar de ronde voorafgaand aan de finalebattle.

Uiteindelijk kreeg Soraya van het publiek van zo’n honderd mensen nét meer stemmen dan haar mede-finalist Serayo. Dus zal zij Schiedam dit jaar vertegenwoordigen in de landsfinale in Utrecht. Soraya schrijft verhalen, essays en poëzie. Zingeving, identiteit en onrecht veroveren een centrale plek in haar werk. Ze hoopt met haar schrijven bruggen te bouwen: voor verzoening met haarzelf en de wereld om haar heen.

Schiedammer KMR - de winnaar van afgelopen jaar - gaf de kroon symbolisch aan Soraya over (zie foto hierboven). Het NK Poetry Slam 2023 vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 september 2023 in TivoliVredenburg in Utrecht. Schiedammers worden uiteraard aangemoedigd om daar Soraya te komen supporten, want ook daar bepaalt het publiek wie er wint. 

Tijdens de Schiedamse Poetry Slam gaan woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan! Van rappers tot sonnetschrijvers, van spoken word artists tot de Dichter des Vaderlands – en alles dat daarbuiten of tussenin valt. Dit was de 4e editie.