Categorieën

Service

Sportdag naar Paula Kooper vernoemd

Sportdag naar Paula Kooper vernoemd
Sport

Sportdag naar Paula Kooper vernoemd

  • Redactie
  • 18-06-2015
  • Sport
Sportdag naar Paula Kooper vernoemd

SCHIEDAM - Paula Kooper is erg belangrijk geweest voor het Zwembad Zuid. Vorige maand overleed zij. Om haar en haar inzet voor het zwembad niet te vergeten, wordt er een sport- en speeldag georganiseerd, die naar haar wordt vernoemd.

Dankzij de deelname van drie basisscholen St. Bernardus, St. Willibrordus en Het Kleurrijk (groepen 7) en de medewerking van het Lentiz Life College, Gemeente Schiedam, Frontier and Friends, presentator Bob Mustang, Optisport, vakdocenten en de vriendenstichting kan op dinsdag 7 juli van 09.00 – 14.30 uur in Zwembad Zuid een sport- en speeldag worden gehouden. Deze dag wordt opgedragen aan en vernoemd naar de onlangs overleden initiatiefneemster Paula Kooper.

De dag wordt om 09.00 uur geopend door ontvangst van de ongeveer zeventig deelnemers en begeleidende ouders en leerkrachten. Daarna vindt de officiële opening plaats door wethouder Nathalie Gouweleeuw in het bijzijn van de dochter van Paula Kooper, Cindy van Vliet. Dan begint er voor de kinderen een drieluik met zwemmen in het binnenbad, spelen op het buitenterrein en een theater workshop, verzorgd door vakdocent Bob van de Lugt.

Van 12.45 tot 14.00 uur wordt de finale gehouden met presentaties van de theateracts die de leerlingen met hun groep ’s morgens in een half uur hebben ingestuurd. Tussendoor optredens van Bob Offenberg en Karlijn Verhagen, mede mogelijk gemaakt door Frontier and Friends/Bob van Vliet. Om 13.30 uur is de prijsuitreiking door wethouder Mario Stam en de dochter van Cindy van Vliet. Als afsluiting van de sport- en speeldag wagen de leerlingen nog een dansje op muziek van een DJ en gaan ze daarna met een herinneringsmedaille naar huis.

De vriendenstichting schrijft met het initiëren van deze dag er een basis voor te willen leggen dat deze 'Paula Kooper sport- en speeldag' jaarlijks op de agenda van Zwembad Zuid zal terugkeren.