Categorieën

Service

Sporter krijgt prijs en onthult nieuw bord

Sporter krijgt prijs en onthult nieuw bord
Sport

Sporter krijgt prijs en onthult nieuw bord

  • Redactie
  • 23-06-2022
  • Sport
Sporter krijgt prijs en onthult nieuw bord

SCHIEDAM - Honkballer Aaron de Groot won eerder dit jaar de titel Sporter van het Jaar 2021. Omdat hij toen in de Verenigde Staten studeerde, kon hij zijn prijs niet in ontvangst nemen. De Groot is inmiddels weer in Nederland. Daarom zal wethouder Antoinette Laan hem op woensdag 29 juni alsnog zijn prijs overhandigen.

Naast de wisseltrofee die bij de titel Sporter van het Jaar hoort, krijgt Aaron woensdag ook een eigen medaille die in de Erecirkel Sporters wordt gehangen. Aaron is met het Koninkrijksteam U23 Europees kampioen geworden en ook uitgeroepen tot beste werper van het toernooi. Daarna is hij in hetzelfde jaar (2021) ook Europees kampioen geworden met het Koninkrijksteam Heren. Schiedam eert met de Erecirkel zijn (top)sporters die kampioen zijn geworden, een unieke sportprestatie hebben geleverd of een grote prestatielijst hebben.

Tot slot onthullen Aaron de Groot en wethouder Laan samen een nieuw informatiebord voor de Erecirkel Sporters. Dit bord hangt in de hal van het Stadskantoor bij de Erecirkel. Het informatiebord bevat een QR-code waarmee bezoekers naar een website worden geleid waar verhalen te lezen zijn over de prestaties van alle Schiedamse sporters die in de Erecirkel zijn opgenomen.