Categorieën

Service

Staatsliedenbuurt: 'Voldoende vertrouwen in goede uitkomst'

Staatsliedenbuurt: 'Voldoende vertrouwen in goede uitkomst'
Wonen

Staatsliedenbuurt: 'Voldoende vertrouwen in goede uitkomst'

  • Advertorial
  • 26-02-2024
  • Wonen
Staatsliedenbuurt: 'Voldoende vertrouwen in goede uitkomst'

Woonplus vertelt hoe het er voorstaat met de Staatsliedenbuurt; foto: Woonplus

SCHIEDAM - Woonplus geeft een update over de Staatsliedenbuurt en zegt 'voldoende vertrouwen te hebben in een goede uitkomst'.

Vorig jaar juni gaf Woonplus een update over de herstructureringsplannen voor de Staatsliedenbuurt. In mei vorig jaar stuurde Woonplus aan de gemeente een brief, waarin zij schreef dat ze zich 'grote zorgen maakt' over de voortgang van de plannen voor de buurt. Ook stond daarin dat we Woonplus tot eind 2023 de tijd wilde nemen om samen met de gemeente 'het vertrouwen in een succesvolle aanpak te herstellen'. Woonplus vertelt nu hoe het er voorstaat met de Staatsliedenbuurt.

"De opstart was helaas traag, maar eind vorig jaar is er een bemiddelaar aangesteld. Daarmee zijn de gesprekken met de gemeente weer op gang gekomen. We zijn nog niet klaar, maar op dit moment hebben we voldoende vertrouwen in een goede uitkomst. Daarom willen we dit traject in elk geval voortzetten. We hopen snel duidelijkheid te kunnen geven over het resultaat. In de tussentijd blijven we natuurlijk goed contact houden met de bewoners in de buurt. Iedereen is nog steeds welkom in onze buurtpost aan de van Hallstraat 28. Tweewekelijks houden we hier een inloopspreekuur. Voor onze meedenkgroep hebben zich tot op heden twee bewoners aangemeld. Daar zijn we alvast erg blij mee. Wilt u ook meedenken over de leefbaarheid in uw buurt? Aanmelden kan. We zijn erg benieuwd naar ideeën." Aanmelden kan telefonisch op werkdagen tussen half negen en half vijf, via e-mail of persoonlijk tijdens één van de spreekuren.

In oktober en november heeft het bedrijf Cauberg-Huygen aanvullend onderzoek gedaan naar de schimmelklachten. Daarvoor zijn meters geplaatst in verschillende woningen. Eind december had Cauberg-Huygen alle meters weer terug en konden ze de resultaten uitlezen. Woonplus verwacht het rapport in maart.

Woonplus

Valeriusstraat 3, Schiedam

Meer over Woonplus →