Categorieën

Service

Stadsgehoorzaal biedt betaalbaar theater

Stadsgehoorzaal biedt betaalbaar theater
Uit

Stadsgehoorzaal biedt betaalbaar theater

  • Advertorial
  • 29-07-2021
  • Uit
Stadsgehoorzaal biedt betaalbaar theater

Foto Esther Lissenberg


VLAARDINGEN - De Stadsgehoorzaal wil graag een podium voor íedereen zijn. Bij het samenstellen van het programma denkt het theaterteam aan alle verschillende doelgroepen in de regio, dus ook aan de liefhebbers met een kleinere portemonnee.

De Stadsgehoorzaal is er trots op dat er in het nieuwe programma 24 voorstellingen te zien zijn met een toegangsprijs van €15,00 of lager, waardoor het iedere maand meerdere keren mogelijk om zeer toegankelijk óf zelfs geheel gratis het theater te bezoeken. In het theaterprogramma is een groot aantal familievoorstellingen te vinden waarbij het publiek voor een kleine prijs een groot avontuur kan beleven. Tijdens het prentenboekjesfestival (zo. 19 september) kunnen de allerjongste theaterbezoekers een hele ochtend komen spelen in het theater en gaan ze in de zaal op ontdekkingsreis met André het Astronautje (4+) of Raad eens hoeveel ik van je hou (2+). Verder kunnen de jonge theaterfanaten op zondag 3 oktober mee in de belevingswereld van Vogel & Schaap (3+) met Curt Fortin, komen de boeken van Het Muizenhuis (2+) tot leven op zondag 14 november en lopen jeugdhelden Peppa Pig, Kikker, Woezel & Pip én Fien & Teun door het theater tijdens het Peuterfestijn (2+) op zondag 10 april.

Voor de oudere kinderen komt bioloog Sterrin Smalbrugge (6+) op zondag 13 maart samen met haar reptielen en slangen naar het theater en kan op zaterdag 7 mei de spannende escaperoomvoorstelling De wraak van de klimaatpiraat (8+) ervaren worden. De Stadsgehoorzaal biedt jongeren met een CJP pas daarnaast ook €2,50 korting op kaartjes bij bijna alle voorstellingen op het programma.

Sinds 2016 staat het laatste weekend van januari jaarlijks in het teken van het Nationaal Theaterweekend. Het doel van dit weekend, een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds, is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. De opzet voor het weekend is eenvoudig: iedere voorstelling bij deelnemende theaters kost maximaal €10,00 en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. De editie van 2021 heeft helaas niet door kunnen gaan, maar in 2022 is het project op volle snelheid terug. Uiteraard doet de Stadsgehoorzaal weer vol enthousiasme mee aan dit unieke initiatief en kan het publiek los gaan bij Queen The Music (vr. 28 januari), wegdromen met Sneeuwwitje (2+, za. 29 januari) of een moord oplossen bij Agatha Christie klassieker The Mousetrap (zo. 30 januari). Overige programmering van het weekend wordt op een later moment bekendgemaakt.

Omdat niets leuker is dan het ontdekken van nieuw talent en nieuwe ideeën biedt de Stadsgehoorzaal regelmatig een podium aan Vlaardingse beginnende artiesten, lokale verenigingen en initiatieven vanuit de stad. Voor deze Puur Vlaardingse producten wordt de toegangsprijs altijd zo laag mogelijk gehouden om een zo breed mogelijk publiek te trekken. Zo zal op vrijdag 1 oktober de redactie van de Vlaardingse talkshow Talk of the Town nog één keer alles uit de kast halen voordat ze plaatsmaken voor nieuwe talenten uit de stad en wordt voor de echte podiumbeesten op zondag 28 november het X-Posure: Open Podium georganiseerd. Uiteraard maken ook de voorstellingen van vele Vlaardingse verenigingen en bands zoals het VMG, Het Masker, Kaya en We-R-All-Stars deel uit van het programma.

Ook de festivalliefhebber is bij de Stadsgehoorzaal aan het goede adres: Tijdens de derde editie het Moestuin Festival (za. 15 januari) kan, met een kaartje van €10,00, een wereldreis gemaakt worden vol muziek, theater, dans en eten in alle hoeken van het theater. Op zondag 27 maart zal ook het Stadsterras, het populaire en gratis toegankelijke theaterfestival voor het hele gezin, terugkeren voor een nieuwe editie. Het hele theater bruist dan van diverse kunst- en cultuuractiviteiten voor jong en oud.

Op www.stadsgehoorzaal.nl zijn alle 24 voorstellingen met een toegangsprijs van maximaal €15,00 én meer dan 100 andere evenementen, te vinden. Ook vertelt de Stadsgehoorzaal op www.stadsgehoorzaal.nl/podiumvandestad meer over de andere thema’s waar zij zich als officieel meemaakpodium actief voor inzetten.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →