Categorieën

Service

Storing in Nieuwland

Storing in Nieuwland
Wonen

Storing in Nieuwland

  • Redactie
  • 25-04-2016
  • Wonen
Storing in Nieuwland

SCHIEDAM - Zo'n tweeënhalf duizend huishoudens in Schiedam-Nieuwland zaten vanmorgen enige tijd zonder stroom. Ook winkels werden getroffen.

De storing begon rond half acht en was twee uur later verholpen. Een kapotte stroomkabel was de oorzaak.

Huizen in onder meer de Van Hallstraat en de Hugo de Grootstraat zaten zonder elektriciteit. Ook Plus Van der Meer zat zonder stroom. Miriam van der Meer, bedrijfsleider, werd onaangenaam getroffen toen bleek dat de deur van de supermarkt niet openging. "En de koeling viel uit, en de sigarettenautomaat werkte niet, net zo min als de pinautomaat en de kassa's." Het uitvallen van de vries- en koelmachines had volgens haar nog geen ernstige gevolgen. "We werken met een soort afdekdekens, die houden de producten wel een paar uur koud."

De schade van de storing blijft volgens haar dan ook beperkt tot omzetderving. "Dat is allemaal eigen risico." Willen verzekeraars in de buidel tasten, dan moet er veel meer gebeuren, aldus de bedrijfsleider. Rond kwart voor tien ging de winkel open, en toen was het inderdaad drukker dan te doen gebruikelijk. Ook elders op de Nolenslaan waren volgens Van der Meer de winkels later open. "Veel hebben er rolluiken." Een schrale troost: "Het is vakantie, en dat betekent dat alles wat trager op gang komt."