Categorie├źn

Service

Storm van kritiek op Burendag begraafplaats

Storm van kritiek op Burendag begraafplaats
Nieuws

Storm van kritiek op Burendag begraafplaats

  • Redactie
  • 12-09-2018
  • Nieuws
Storm van kritiek op Burendag begraafplaats

Tientallen, bijna uitsluitend negatieve reacties op de aankondiging van Burendag op de Beukenhof


SCHIEDAM - De bedoelingen van Yarden Beukenhof met de Burendag vallen niet in goede aarde.

De begraafplaats doet mee aan Burendag, zaterdag over een week, onder het motto 'Samen iets goeds doen mét en voor elkaar in de buurt'. Schiedammers worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Er is een programma, met een optreden van de Amazing Stroopwafels en kinderspelen, een informatiemarkt en rondleidingen. De opbrengst die de verschillende activiteiten genereren komen ten goede aan Net Niet Genoeg, de stichting die Schiedammers met een lege portemonnee probeert een steun in de rug te geven.Met name wordt geld ingezameld voor het sinterklaasfeest van de stichting. Net Niet Genoeg is mede-organisatoren van het programma.

"Een dag waarop je met elkaar gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt", aldus de organisatoren. Maar die bedoelingen vallen niet in goede aarde. De aankondiging van de Burendag op internet levert daar een storm van kritiek op.

Belachelijk, respectloos, ongelofelijk en niet-normaal zijn typeringen die vallen. Anderen vatten het humoristisch op: "Moet nepnieuws zijn", '1-aprilgrap' en 'hilarisch', zo reageren zij. Anna Groeneweg - Van Eijk stelt: "Ik denk dat jullie iemand nodig hebben die ethiek weet aan te dragen en vooral ook hoog te houden.... Welk 'commercieel wonder' komt op dit bizarre en duidelijk zeer ongewenste idee?" En zo zijn er tientallen reacties: "Ja leuk 'we hebben net niet genoeg' maar krijgen een leuke dag op de begraafplaats. Waar mijn mama en/of papa die 'net niet genoeg' hebben na mogen denken over een verzekering, waar ze vast 'nog net genoeg voor hebben", aldus Ingrid Post. En Jolanda Marijnissen: "Samen iets goeds doen'... dat goeds zou echt inhouden dat men een andere locatie kiest hiervoor. Zoiets organiseren op een terrein van een begraafplaats/crematorium is echt niet gepast. Stichting Net Niet Genoeg... doet z'n naam eer aan, net niet genoeg fatsoen om voor een andere locatie te gaan. Wat als er een uitvaart gepland staat? Echt, gemeente Schiedam op z'n allersmalst."

Verschillende mensen geven aan hun beklag te hebben gedaan bij de uitbater van de begraafplaats, Yarden, maar moeilijk contact te krijgen, laat staan inhoudelijke respons.