Categorieën

Service

Streep door verbreding A4

Streep door verbreding A4
Nieuws

Streep door verbreding A4

  • Redactie
  • 23-09-2023
  • Nieuws
Streep door verbreding A4

Foto: Midden Delfland Net


DEN HAAG - De verbreding van de A4 tussen Delft en Schiedam komt er niet. Een extra rijstrook in zuidelijke richting tot aan de Ketheltunnel is door capaciteitsgebrek op verschillende vlakken niet realiseerbaar, aldus minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat in een melding aan de tweede kamer.

Aan de uitbreiding van het tracé tussen Delft en Schiedam, is jarenlang gewerkt. Het viel onder het project A4 Haaglanden-N14. Door dat hele project is nu een streep gezet. 

“Door stikstofproblematiek, stijgende prijzen in de bouw en krapte op de arbeidsmarkt kan een aantal aanlegprojecten op korte termijn niet worden uitgevoerd. Het geld en de menskracht worden daarom besteed aan een grote onderhoudsbeurt voor de bestaande infrastructuur, die deels verouderd is en toe is aan groot onderhoud of vervanging.” Harbers doelt op bruggen en vaarwegen met name. “Ook wordt er geld verschoven naar projecten die wel aangelegd kunnen worden of onder de rechter zijn om de uitvoering zeker te stellen.”

Volgens Harbers is nog niet duidelijk hoe lang de ‘pauze’ in het project zal duren. De projectorganisatie van de weg is ontbonden.