Categorie├źn

Service

Stroomopwaarts neemt uitvoering nooduitkering voor ondernemers over

Stroomopwaarts neemt uitvoering nooduitkering voor ondernemers over
Nieuws

Stroomopwaarts neemt uitvoering nooduitkering voor ondernemers over

  • Advertentie
  • 09-04-2020
  • Nieuws
Stroomopwaarts neemt uitvoering nooduitkering voor ondernemers over

Foto: Ardito


SCHIEDAM - Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) Rotterdam blijkt lopende aanvragen van de Tozo-regeling nog niet te hebben verwerkt. In het belang van onze ondernemers gaat Stroomopwaarts de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) vanaf 9 april zelf uitvoeren.

Zelfstandig ondernemers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die door het Coronavirus in de acute financiële problemen zitten, kunnen via de website van Stroomopwaarts een digitale aanvraag Tozo indienen. Ook ondernemers die in de afgelopen weken een aanvraag bij het RBZ hebben ingediend, worden verzocht opnieuw een aanvraag in te dienen.

Stroomopwaarts hoopt hiermee de opgelopen achterstanden van het RBZ Rotterdam snel te kunnen wegwerken en uitkeringen uit te betalen. Dit in het belang van onze ondernemers. Ondernemers die hulp nodig hebben bij het indienen van de aanvraag Tozo kunnen ondersteuning krijgen. Hiervoor kunnen zij telefonisch contact opnemen met Stroomopwaarts via T: 010 246 55 55 (ook vrijdag 10 april bereikbaar).

Tozo-regeling

Deze noodregeling komt vanuit het kabinet. De noodregeling vervangt tijdelijk de Bbz-uitkering en er gelden versoepelde voorwaarden.

De Tozo-regeling bestaat uit twee delen: een tijdelijke inkomensondersteuning voor maximaal drie maanden die het inkomen van ondernemers aanvult tot de voor hen geldende bijstandsnorm. En een lening voor bedrijfskapitaal voor ondernemers met acute liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de coronacrisis.

Versoepelde voorwaarden

Voor de Tozo-regeling gelden versoepelde voorwaarden. Zo wordt er vooraf geen onderzoek gedaan naar de levensvatbaarheid van het bedrijf. Daarnaast hebben het vermogen, bijvoorbeeld een spaarrekening en een eigen huis en het inkomen van uw eventuele partner geen invloed op de tegemoetkoming. Achteraf worden aanvragen gecontroleerd. De voorwaarden en het aanvraagformulier staan op I: www.stroomopwaarts.nl/tozo.

Zie ook dit artikel.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →