Categorieën

Service

Studenten bedenken fictieve eilanden

Studenten bedenken fictieve eilanden
Onderwijs

Studenten bedenken fictieve eilanden

  • Advertorial
  • 05-12-2023
  • Onderwijs
Studenten bedenken fictieve eilanden

De studenten kwamen met fictieve eilanden; foto: Lentiz Life College

SCHIEDAM - Ooit gehoord van de eilanden Pica del Sol, De Oñate of Feyenoord? Waarschijnlijk niet, want deze eilanden zijn verzonnen door de studenten van de opleiding Geo, Data & Design van het Lentiz Life College vmbo en mbo.

Na een inspirerende gastles van Jeroen van den Berg was de opdracht om in de schoenen te staan van een ontdekkingsreiziger die een nieuw eiland ontdekt. Met als eindproduct een volledig zelf bedacht eiland met kaarten, historie, topografie, demografie, cultuur en nog veel meer. Het begrip dat hier het beste bij past: Geofictie! Van analoog tot digitaal werden kaarten gemaakt. Op die manier leren de studenten alle basiscomponenten van een kaart. Uiteraard moet de schaal overal kloppen, wat nog een aardige uitdaging is. Als we het utopische eiland tot slot terug kunnen zien in GoogleMaps, is de opdracht geslaagd. De creativiteit is overal terug te zien. Geen eiland is hetzelfde. En dat maakt het zelfs voor de docenten een feestje om bij de presentaties aanwezig te zijn. Een geschikte werkvorm waarin studenten vrij zijn om keuzes te maken, humor toe te passen en mooie dingen te maken.

Student Koen Wuijster zit in het eerste jaar en maakte het eiland Pica del Sol: “Deze opdracht is eigenlijk een soort van kleine droom die uitkwam. Ik bestudeer al kaarten vanaf dat ik jong was: Dus toen ik deze opleiding vond, dacht ik, deze is wel heel fijn voor mij. Hierna wil ik werk waarmee ik maatschappij iets kan brengen, bijvoorbeeld met een digitale kaart in klimaatverandering. Dat kan me wel trots maken.”

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →