Categorieën

Service

Subsidieregeling voor Corona-​herstel

Subsidieregeling voor Corona-​herstel
Nieuws

Subsidieregeling voor Corona-​herstel

  • Redactie
  • 12-11-2021
  • Nieuws
Subsidieregeling voor Corona-​herstel

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft een subsidieregeling voor activiteiten die bijdragen aan duurzaam Corona-herstel.

Bijna alle Schiedammers hebben op de een of andere manier te maken (gehad) met de gevolgen van Corona. Sommigen zijn zelf ziek geweest, of hadden dierbaren met Corona of zijn zelfs dierbaren verloren door dit virus. De mensen die Corona hebben gehad hebben soms nog langdurige klachten en zijn belemmerd in hun dagelijks leven. Ook zijn veel mensen hun (bij)baan kwijtgeraakt en velen konden niet naar hun werkplek, naar school, sporten of naar vrienden en familie. Mensen die het al moeilijk hadden zijn extra geraakt. Ook (kwetsbare) jongeren behoren hiertoe. 

Schiedammers hebben volgens de gemeente in de crisis laten zien dat ze voor elkaar klaar stonden en wisten hoe ze elkaar konden helpen. Daarom heeft de gemeente nu een speciale subsidieregeling. Hiermee kunnen Schiedammers en maatschappelijke organisaties activiteiten organiseren die bijdragen aan het herstel van de gevolgen van de crisis.

De aanvragen mogen maximaal €25.000 zijn en de subsidie is bedoeld voor activiteiten met een duurzaam effect. Bijvoorbeeld buurtgenoten (opnieuw) met elkaar in contact brengen, samen eten koken, beginnen met sport en bewegen. 

De regeling loopt tot uiterlijk eind 2022; de aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld tot het budget op is.