Categorieën

Service

Teamwerk maakt g-team HCS ongeslagen kampioen

Teamwerk maakt g-team HCS ongeslagen kampioen
Sport

Teamwerk maakt g-team HCS ongeslagen kampioen

  • Redactie
  • 08-06-2023
  • Sport
Teamwerk maakt g-team HCS ongeslagen kampioen

HOCKEY - Het g-team van HC Schiedam werd gisteren kampioen.

Leonieke Breunis, manager van het team, vertelt: "Dit seizoen speelden we voor het eerst competitie en het bleek meteen een zeer succesvol seizoen!"

"We waren tot vandaag nog ongeslagen maar moesten voor onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer twee uit de poule. Bij gelijkspel of winst zouden we ongeslagen kampioen zijn, bij verlies zouden we nogmaals tegen Waddinxveen moeten spelen om de officiële kampioen te kunnen benoemen. Dat feitje bracht veel druk met zich mee, want kampioen worden wil iedereen!"

Met een grote groep ouders, broers, zussen, ooms, tantes, opa’s en oma’s ging het gisteren naar Waddinxveen. Eerst nog mooie foto’s maken van het team, snel daarna begon de wedstrijd. "Het was hard werken tegen het sterke Waddinxveen, maar met goed balafpakwerk van Eva en Tim H, goed passwerk van Teske en Dinand en snelle loopacties van Bart lukte het om driemaal te scoren", zo vertelt Breunis. "Met deze 0-3 voorsprong kon het publiek weer iets rustiger ademhalen! Als er drie doelpunten verschil zijn, dan is de afspraak dat er eerst driemaal overgespeeld moet worden voordat de ploeg die voor staat weer mag scoren. Dat maakte de wedstrijd toch wel een stukje lastiger. Achterin moesten we onze superverdediger Inge helaas ook nog eens missen, maar gelukkig hadden we Joachim als keeper; van zijn moves kan zelfs de keeper van Heren 1 nog iets leren! Het lukte Waddinxveen ondanks vele kansen gelukkig maar eenmaal te scoren, waardoor we met 1-3 voorsprong de rust in gingen."

Na de rust kwam de spanning weer volledig terug in de wedstrijd, toen Waddinxveen de 2-3 wist te maken. "Gelukkig zette ons team nog een tandje bij. Tim C. rende zich helemaal rot, Tuana pakte veel ballen af, Evy gaf mooie passes naar haar teamgenoten en coaches Cindy en Desiree coachten alsof we in de Champions League-finale stonden. En toen scoorden we nog twee keer! Met een voorsprong van 2-5 klonk het eindsignaal en begon de grote juichende groepsknuffel ter ere van het kampioenschap." Ook waren er HCS-kampioenen-cupcakes, een mascotte en een kampioensvlag, serpentine slingers en kinderchampagne om het team in het zonnetje te zetten. Ook was de sponsor zo attent om met echte kampioensshirts op de proppen te komen. "Met zoveel teamwork werd het dus een echte droomdag!"

Het g-team van HCS traint nog twee weken door en sluit dan het seizoen af met pannenkoeken. "Na de zomer starten we in een hogere poule dus dat wordt erg spannend!"