Categorie├źn

Service

Tegenstanders betaald parkeren west lijken in meerderheid

Tegenstanders betaald parkeren west lijken in meerderheid
Wonen

Tegenstanders betaald parkeren west lijken in meerderheid

  • Redactie
  • 04-12-2022
  • Wonen
Tegenstanders betaald parkeren west lijken in meerderheid

SCHIEDAM - Niet meer dan een derde van de inwoners van Schiedam-West is voor het invoeren van betaald parkeren in de wijk. Dat valt op te maken uit een rondvraag door Schiedam24.

Daarin stelde niet meer dan een derde van de deelnemers te willen gaan betalen voor het parkeren van de auto in de straat.

Inwoners van de wijk kunnen nog tot en met woensdag stemmen voor of tegen de invoering van betaald parkeren op zes dagen van de week, tussen vijf uur ’s middags en tien uur ’s avonds.

298 mensen reageerden op de vraag van Schiedam24 naar hun mening over het betaald parkeren in de wijk. Daarbij moet worden gemeld dat de vraag werd uitgezet via de website en de sociale media van de site. Voor de volledigheid: de uitgebracht stem bij Schiedam24 staat dus volledig los van die van de gemeente. Wie een geldige stem wil uitbrengen en alleen nog gereageerd heeft bij Schiedam24 moet dus nog snel aan de slag om zijn of haar stem echt te doen gelden.

65 procent van de mensen die reageerden op de vragen van Schiedam24 komt uit Schiedam-West. Aan hen waren de vragen in principe gericht, maar ook Schiedammers uit andere wijken vulden de elektronische enquête dus in. Bijna veertien procent van de mensen die reageerden stelde niet te gaan stemmen. Dat lijkt erop te duiden dat de rondvraag door de gemeente geldig wordt: de gemeente heeft voor zichzelf en de wijk gesteld dat daartoe tenminste dertig procent van de mensen moet stemmen. Overigens gaf bij Schiedam24 zestien procent aan nog niet te weten of zij echt een stem gingen uitbrengen.

“Wat is uw antwoord op de vraag: ‘Wilt u betaald parkeren in uw wijk?’”, zo vroeg Schiedam24. Van de bijna driehonderd mensen die reageerden zei ruim 33 procent ‘ja;. Een kleine 64 procent antwoordde met ‘nee’, de rest van de respondenten wist het nog niet.

Onder de reageerders had acht procent geen auto - en die mogen ook stemmen. 46 procent had één auto in het huishouden, ruim 38 procent twee auto’s en dik zeven procent drie auto’s of meer.

Overigens geeft deze enquête, ondanks de flinke respons van driehonderd mensen, slechts een indicatie van de uitslag die binnenkort te verwacht valt. Een extra complicatie is dat de bewonersraadpleging is opgedeeld in vijf deelgebieden. De balans wordt uiteindelijk voor ieder van die vijf gebieden opgemaakt. Dit betekent dat in het ene gebied wel betaald parkeren kan worden ingevoerd, en in het andere niet. Of mensen in die wetenschap anders stemmen dan in eerste instantie op de algemene vraag in onze rondvraag, zal moeten blijken.