Categorie├źn

Service

Toch energietoeslag voor jongvolwassenen

Toch energietoeslag voor jongvolwassenen
Nieuws

Toch energietoeslag voor jongvolwassenen

  • Redactie
  • 25-05-2023
  • Nieuws
Toch energietoeslag voor jongvolwassenen

SCHIEDAM - Schiedamse studenten en jongeren die zelfstandig wonen komen in aanmerking voor energietoeslag. Dat besloten B&W van de stad.

Op de internetpagina van de rijksoverheid staat het zo: “Studenten komen niet in aanmerking voor de energietoeslag van ongeveer € 1.300,-. Studenten die in ernstige financiële problemen komen of dreigen te komen door de sterk stijgende energieprijzen, kunnen wel in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten.”

Het college besluit nu anders: studenten en 21-minners in de stad komen binnenkort wel voor energietoeslag in aanmerking. Voorwaarde voor jongvolwassenen is wel dat ze een zelfstandige woonruimte hebben en opdraaien voor hun eigen energiekosten, doordat ze een energiecontract op hun naam hebben staan.

B&W geeft Stroomopwaarts de opdracht dit besluit te vertalen in de nieuwe regels, ‘onder voorbehoud van vaststelling van de Wet Energietoeslag 2023’. Op dit moment is het rijk nog bezig met het opstellen van die wet, die naar verwachting half juni ingaat. Zie ook dit artikel.